На тези 2 въпроса могат да отговорят само шизофреник или гений

1
123
Добави коментар
slavchev
slavchev

На практика е невъзможно да различиш нормален човек от шизофреник по външния му вид.

За целта се използват много психологически тестове и методи, за да се разбере какво се случва в главата на пациента и да се определи дали той се нуждае от помощ.

От Ко4 Ви подготвихме два прости въпроса, на които може да отговори само шизофреник или изключителна гениална личност. Не се обиждайте, всичко е само в кръга на шегата и за забавление!

Важно: За да получиш точни резултати, отговори на въпросите според чувствата си. Опитай се да се концентрираш върху това, което виждаш, а не върху това, на което трябва да прилича. Сега погледни внимателно изображенията и отговори на въпросите.

1. Маската от едната страна ли е изпъкнала или от двете?

2. Тази маска в една или в две посоки се върти?

Отговори:

1. Маската е изпъкнала само от едната страна.
2. Маската се върти в дясната посока.

Е, време е да разбереш какво разкриват отговорите за теб:

Ако сте отговорили грешно на двата въпроса, не се притеснявайте – вие сте напълно здрав човек. Ако един от отговорите е очевиден за теб, е време да си намериш приятел психиатър. Истината е, че мозъкът на здравия човек има склонност към самоизмама. Той взима под внимание изкуствени форми и допълнителни сенки, „коригирайки“ картината. Поддава се на илюзията, без значение дали иска или не.

Шизофрениците не виждат това въображение. Техните мозъци не могат да установят връзката между детайлите. Те виждат маската точно каквато е в действителност. За тях тя е вдлъбната и се върти в една посока.

Каква е разликата с гения?

Шизофреникът и геният не са толкова различни. Но все пак е възможно да се направи разграничение между тях. Гениалните личности притежават и двата вида мислене: този на здрав човек, както и на шизофреник, и са способни да превключват между тях. Те виждат илюзията точно така, както я вижда един нормален човек, но забелязват и уловката веднага. Ако искат, мозъкът им може да спре да възприема измамата.

Източник: Dama

Твоята оценка

Общо гласували

loading…