Това са 10 от най-големите късметлии в света

1
134
Добави коментар
setlans
setlans

Кои са най-големите късметлии в света? Това зависи от вашето разбиране за късмет. Затова, преди да започнем с късметлиите, нека да изясним какви хора ще намерят място в класацията ни. Тук сме включили хора, които са спечелили от лотарията, измамили са смъртта, та дори и ловци на съкровища.

Разбира се, не всеки има късмет постоянно, но тези хора са родени под правилните звезди. Наречете го късмет, или съдба, но някои хора просто намират начин да победят малките шансове. Някои от тези истории са толкова невероятни, че няма да повярвате.

Адолф Сакс
Снимка: Public Domain, Link

Роден през 1814 г., Сакс е перфектният пример за човек измамил смъртта. През детството си, той е падал от височина на три етажа върху главата си. Освен това, Сакс е изпивал купа със сярна киселина, поглъщал е игла, бил е изгорен от гърмящ барут, почти се е удавил в река, бил е ударен в главата от падащ калдъръм, и няколко пъти е заспивал в стая с прясно лакирани мебели (което е опасно за живота).

Според майка му, „той е дете, осъдено на нещастие; той няма да живее.“ Но той живее, и не само…

Адолф Сакс е създателят на саксофона и благодарение на неговата упоритост, или късмет, той оцелява и променя завинаги света на музиката.

Павел, Петко и Михаил Дейкови

На 8 декември 1949 година се случва нещо, което прославя България и до ден днешен. По време на изкопни работи в керемидената фабрика в Панагюрище, тримата братя Павел, Петко и Михаил Дейкови се натъкват на съкровище.

Съкровището е златно, и е изработено в края на IV или началото на III в. пр. Хр. То е с общо тегло 6 кг. Тракийското съкровище е без аналог в света, а неговото изящество го прави безценно.

Това, което трябва да се отбележи е, че още щом го откриват, братята решават, че това съкровище принадлежи на всички българи и веднага го предават в музея.

Цутому Ямагучи

Цутому Ямагучи става известен с това, че оцелява при атомните бомбардировки в Хирошима и Нагасаки. Въпреки че най-малко 70 души са били засегнати и от двете бомбардировки, той е единственият официално признат от правителството на Япония, за оцелял при двете експлозии.

Ямагучи, жител на Нагасаки, е бил в Хирошима по работа, когато градът е бил бомбардиран. На следващият ден, той се връща в Нагасаки, и въпреки раните си, се връща на работа на 9 август. Денят, в който градът бива изравнен със земята. След като оцелява при двете атомни експлозии, Ямагучи става застъпник на ядреното разоръжаване.

Ямагучи умира от рак на стомаха през 2010 година, на 93-годишна възраст.

Джулиан Кьопке
Снимка: Wings Of Hope / BRAK

Джулиан Кьопке е на 17 години, когато пътува с майка си в пътническия самолет на компания „Lansa“, който излита от Лима в Перу. Самолетът излита на Бъдни вечер, през 1971 г., но попада в гръмотевична буря.

За нещастие, мълния удря самолета и го разбива. В него е имало общо 92 души – 86 пътници и 6 души от екипажа. Загиват всички, освен Джулиан. Тя оцелява след падане от 3 000 метра височина, като след това оцелява 10 дни в джунглата.

По-късно се установява, че още няколко души оцеляват при падането, но умират след това от раните си.

Бил Морган
Снимка: YouTube

Чували ли сте за Бил Морган? Той е австралийски шофьор на камион, който е бил съпътстван все от лош късмет.

През 1999 г., Морган претърпява катастрофа и масиран инфаркт, в резултат на което умира, но не за дълго. Той е обявен за клинично мъртъв за 14 минути, след което по чудо оживява, но остава в кома за 12 дни. За такъв период в клинична смърт, човек може да претърпи много сериозно мозъчно увреждане и да остане във вегетативно състояние.

Той се събужда от комата и няма никакви увреждания на мозъка. След всичко преживяно, Морган решава да се вземе в ръце и да гледа по-положително на живота. Той предлага брак на приятелката си и решава да си пробва късмета с лотариен билет. Билетът се оказва печеливш, и той спечелва кола, която тогава струва около 17 хиляди австралийски долара.

Всичко това привлича вниманието на местните новини и те решават да направят репортаж за него. Предлагат му да си купи билет и да направят възстановка как търка билета и се радва, че печели кола.

Случва се нещо невероятно. На живо по телевизията, Бил печели 250 хиляди долара. Можете да видите репортажа ТУК.