25-те най-ужасни странични ефекти при злоупотреба със стероиди

1
111
Добави коментар
setlans
setlans

Има различни видове стероиди и много различни приложения. В този списък, ние ще говорим за краткосрочните и дългосрочните ефекти на анаболните стероиди.

Те се използват предимно за добър външен вид или за увеличаване на атлетическите способности.

Вие сте свободни да правите каквото искате, но не се освобождавате от последствията.

Вижте 25-те най-ужасни странични ефекти при злоупотреба със стероиди.

Моля, имайте предвид, че ние в никакъв случай не засягаме стероидите (дори анаболните), които са предписани от лекар за лечение на медицинско състояние.

25. Проблеми с жлъчката и черния дроб

Черният дроб произвежда много необходимото за всички ни вещество, наречено жлъчка, което помага за смилането на храната.

Злоупотребата със стероиди, обаче причинява холестаза, което означава, че жлъчният сок не минава от там, където трябва – през храносмилателния тракт, а започва да прониква в кръвния поток.

Това може да предизвика жълтеница, сърбеж, загуба на апетита и ред други неща.

24. Свиване на тестисите

Предполага се, че е временно състояние, при което стероидите изпращат съобщение към тестисите (които създават естествен тестостерон), да се изключат, тъй като тялото е пренаситено със синтетичен тестостерон, и те ще започнат да се свиват.

След завършване на цикъла на приемане на стероиди, те трябва да се върнат в нормалното си състояние, но все пак…

23. Женски репродуктивни проблеми

Злоупотребата със стероиди може да причини проблеми с репродуктивните органи на жените, като спиране на овулацията и намаляване размера на гърдите.

22. Психични проблеми

В допълнение към физическите проблеми, жените също могат да развият чувство за тревожност и депресия, както и обща умствена нестабилност.

21. Отслабено сърце

Дългосрочната злоупотреба със стероиди отслабва сърцето, което е необратимо, дори след спиране на стероидите.

20. Мъжко безплодие

Същите изкуствени хормони, които предизвикват свиване на тестисите, могат да причинят спиране на производството на сперматозоиди, намаляване на броя на сперматозоидите и евентуално безплодие. Това „обикновено“ е обратимо.

19. Заболявания при инжектиране

Много от хората злоупотребяващи със стероиди, не винаги използват стерилни игли. Това може да доведе до всякакъв вид „забавни“ неща, като бактериални инфекции на кожата, МРС, всякакви видове хепатит и ендокардит, което е бактериална инфекция в обвивката на сърцето.

18. Проблеми с кръвното налягане

Злоупотребата със стероиди може да доведе до опасно вдигане на кръвното налягане, което увеличава риска от сърдечни заболявания и инсулт, както и вреди на бъбреците.

17. Пристрастеност

Може да се пристрастите към стероидите както физически, така и психически, заедно с всички хубави неща, които идват с приема им.

16. Криза при спиране на стероидите

При спиране на стероидите след дълга употреба, може да изпаднете в криза. Някои от симптомите са: намалено сексуално желание, безсъние, загуба на апетит, главоболие и анорексия. Някои от симптомите, като депресия, могат да продължат година след спиране на стероидите.

15. Безсъние

Безсънието е друг често срещан страничен ефект при злоупотреба със стероиди. Ако не сте страдали от безсъние, бъдете благодарни. Да не успеете да си починете и да се наспите е ужасно, и ви поставя под постоянен стрес.

Ако смятате, че това е неочаквано, изчакайте да видите номер 3!

14. Често гадене и повръщане

Защото нищо не върви така добре с добрата тренировка и протеиновия шейк, както да ви се гади през по-голямата част от времето.

13. Дефекти при бебетата

Използването на стероиди може да доведе до вродени дефекти, като умствена изостаналост и псевдохермафродитизъм, което означава, че бебето развива полови органи наподобяващи тези на другия пол.

Не е ясно дали тези рискове преминават, когато една жена спре да злоупотребява със стероиди, защото дългосрочната злоупотреба преди бременността оказва негативно влияние върху женската полова система.