Chanel представи последната колекция на Лагерфелд в Париж

1
124
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Пенелопе Крус дефилира за големия бранд на Седмицата на модата

Chanel представи последната колекция на Карл Лагерфелд сред алпийски декор в Гран пале в Париж.

Преди началото на дефилето в Гран пале се стече елитът на модния свят. На първия ред седна Ана Уинтур. Близо до нея беше Клaудия Шифър – една от музите на Карл Лагерфелд, Наоми Кембъл, актрисата Моника Белучи, както и корейската певица Джени, съобщи АФП, цитирана от БТА.

Наоми Кембъл и Клаудия Шифър

След минута мълчание в памет на дизайнера, който беше художествен директор на Chanel 36 години, започна и представянето на последната му колекция. Прозвуча гласът на Кайзера, с прословутия му немски акцент. Избраният откъс беше от негово интервю, в което си спомня за дебюта си в Chanel по времето, когато още не е сигурен дали ще се справи с предизвикателството.

По подиума сред дървени хижи и под сипещи се снежинки, преминаха негови музи. Ревюто откри Кара Делевин. Последваха я актрисата Пенелопе Крус в бяла рокля и младата Кая Гербер. Дефилето беше подходящ начин за Chanel да отдаде почит на гиганта на висшата мода, който не пожела да има официална церемония след смъртта му преди две седмици.

В колекцията доминира бялото.

Дефилето на Chanel в рамките на Парижката седмица на модата е и първото, в което на преден план излезе Виржини Виар, работила по идеите на Карл Лагерфелд повече от 30 години. Той я наричаше „своя дясна и лява ръка“. На 22 януари, когато Лагерфелд за първи път не присъства на дефилето си, тя излезе на подиума да се поклони на публиката. Представяната в Париж колекция е подписана „Лагерфелд и Виржини Виар“.