Родна компания инвестира 8 млн. лева в супермодерен и екологичен… крематориум

1
154
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Рекордна инвестиция от 8 млн. лева планира да направи българска компания, чиято дейност до момента е ориентирана предимно към нощния живот и туристическите развлечения по морето. Този път обаче родните предприемачи желаят да построят… ултрамодерен, хай-тек, екологичен… крематориум.

Той ще бъде разположен в Камено и ще включва луксозна сграда и зелено стопанство към нея; вградени хай-тек пещи с допълнително филтрираща система, отговарящи на всички европейски и световни стандарти – с гаранция за безупречно ниво на ефективност и екологичност. Обещанията са за 35 нови работни места, с високи стартови заплати, които да вдигнат стандарта на живот в по-слабо развитата бургаска община.

Кремацията у нас все още не е особено разпространен избор, макар да струва в пъти по-малко от нормално погребение. По света, гражданите на модерните държави все по-често се спират на този вариант, тъй като той освен по-икономичен е и по-добра алтернатива в отговор на наболелия въпрос с непрекъснатото разширяване на гробищните паркове.