Как да изберем сенник? Видове сенници.

3
257
Добави коментар

Сенникът е много практичен аксесоар и може да се използва навсякъде – в градината, заведение, магазин и други търговски обекти. Те са много популярни и някак незабележими, е, докато не се установи липсата им. Едва ли има по-неприятно нещо нагретите до парещи температури столове и маси, които създават дискомфорт, а в някои случаи пречат и на бизнеса, гонейки клиентите от заведенията на открито.

Ако имате подобен проблем, и искате той да бъде решен възможно най-бързо, вижте по-долу на какво да обърнете внимание при избора на сенник.

Видове сенници

Сенниците представляват устойчива тъкан, разположена върху метална конструкция. От нейната структура вече зависят и видовете.

С чупещо рамо – това е много практичен модел, който е едновременно практичен и стилен. Той се сгъва и разгъва лесно, а в прибрано състояние е много компактен. Предпочитан и популярен е при магазините, заведенията за хранене, барове на открито и други подобни, тъй като се отличава с висока устойчивост на атмосферни влияния – особено на вятъра.

С падащо рамо – много добро решение за защита от слънцето на балкони и прозорци. Осигурява сянка, стабилност, а при нужда и пълно покритие.

Балконски сенник – е друго предложение, което е специално за покриване на терасите. Моделът е лесен за употреба и управление, предлага надеждна защита от светлината и горещините.

Разнообразието от сенници не се изчерпва само до типа на тяхното разгъване и прибиране. Използваните материи също са характеристика, която може да повлияе на избора. Много важно е тъканта, от която са произведени, да разполага с UV филтър. Той предпазва едновременно и сенника, и намиращата се под него зона. Защитата от слънчевите лъчи е надеждна, а комфортът – гарантиран.

Устойчивостта на вятър също е ключов показател, тъй като сенниците се използват основно на открито. Тяхната роля да предпазват няма как да бъде осъществена, ако са некачествени.

Споменахме издръжливост на нагряване, устойчивост на UV лъчи, както и на вятър, но не бива да се подценява и способността на сенника да предпазва от дъжд. Проливните дъждове влияят неблагоприятно върху фасадата – стените, стъклата, дограмата, всичко това се съсипва с времето, ако за тях не се полагат правилните грижи. Защитата от атмосферните условия се пада на сенниците, а те трябва да бъдат подходящи, за да го правят добре.

Цветовете и десените също са важни за избора на подходящ сенник, тъй като размерите му го правят основна част от фасадата на сградата и е нужно да бъде съобразен с останалата част. Металната част на сенниците най-често е с класически бял цвят, но за постигане на оптимално естетическо излъчване, може да бъде боядисана с подходящ нюанс според нуждите.

Редовната поддръжка и почистване с правилните препарати е гаранция за дълъг живот на сенниците. Направете правилния избор за своя обект и предложете максимален комфорт за своите посетители и себе си. Създайте уютна атмосфера и условия за пълноценна почивка у дома или пък за ползотворен работен процес в офиса, предпазвайки се от горещините и директните слънчеви лъчи.