Kaufland представя собствена линия дрехи за бременни

1
226
Добави коментар

Kaufland представя собствена линия дрехи за бременни

7 март 2019 г.

Kaufland обогатява собствената си модна марка за дамско облекло Oyanda, като я допълва с нова линия дрехи за бременни. В разгара на женския месец марката предлага разнообразие от текстилни продукти за нежния пол, изработени от естествени влакна биопамук без замърсители. Така дамската текстилна марка на компанията вече предлага общо 50 сезонни продукта.

Колекцията за бременни включва различни модели рокли, топове, блузи, клинове, дънки и бельо в разнообразие от цветове и размери. Всички те са с високо съдържание на органичен памук без замърсители, сертифициран по стандарта GOTS* и текстил, сертифициран по стандарта Ökotex 100**. Произведени са по щадящ околната среда начин, с ангажимент и грижа за природата.

Собствената марка Oyanda на Kaufland e предназначенa за дами, които избират умно своето сезонно облекло – държат както на модните тенденции и удобството, така и на качеството и здравината на материите, от които са създадени.

Продуктите от марката са опаковани в сертифицирани по стандарта FSC*** хартия и картон, вместо пластмаса. Действията са резултат от последователната политика на компанията да намали използването на пластмаса до 2025 г. и да подсигури на 100% рециклируемостта на пластмасовите опаковки на собствените си марки продукти. Изработката на опаковките позволява на потребителите да се убедят в качеството на продуктите още преди покупка.

Като социално отговорна компания с последователно отношение към обществото и околната среда Kaufland се включи в глобалната кампания Greenpeace-Detox на международната организация Greenpeace. Инициативата подкрепя избягването на опасни химикали и спазването на важните екологични и социални стандарти на производствените условия.

Линията дрехи за бременни, част от собствената марка Oyanda на Kaufland, може да бъде открита сезонно във всички магазини от търговската верига. Освен нея компанията допълва дамската серия и с колекция макси мода. В рамките на годината веригата ще допълва собствената си марка с различни сезонни облекла в разнообразие от размери и цветове.

*Стандарт GOTS: Глобалният органичен текстилен стандарт включва световно признати директиви, които гарантират устойчиво производство на текстил – от добива на биологично произведени естествени суровини, през екологично и социално отговорно производство, до прозрачното обозначаване.

**Стандарт Ökotex 100: Глобален стандарт за независимо тестване и сертифициране на текстилни продукти, който гарантира, че всички части на артикула отговарят на изискванията и критериите, които са поставени: текстил, копчета, етикети, използвани цветове, конци, ципове.

***Стандарт FSC: В асортимента на Kaufland ще откриете огромен избор от собствена марка продукти, сертифициарни спрямо строгите изисквания на Forest Stewardship Councils, сред които салфетки, тоалетна хартия и носни кърпички, както и въглища за скара. При покупката на продукти, сертифицирани от FSC, Вие изисквате устойчиво стопанисване на горите по целия свят.

За Kaufland
Кауфланд България ЕООД енд Ко КД е на българския пазар от 2006 година. Веригата има 59 хипермаркета в цялата страна. Обектите са със средна търговска площ от 3200 кв.м. Повече информация можете да откриете на www.kaufland.bg.