ОДМВР – Бургас с отлична оценка за 2018-а година

1
110
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Отлични резултати отчитат от ОДМВР – Бургас за 2018-а година. Статистиката показва намаление на регистрираните престъпления и увеличение на разкриваемостта.

Това заяви Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който бе в града, за да вземе участие в ежегодното съвещание за представяне на годишния анализ на дейността на областната дирекция на ведомството.

Гл. комисар Иванов похвали бургаската полиция за доброто сътрудничество с прокуратурата и отбеляза, че резултатите на местната ОД са над средните за страната по всички показатели. Като най-интензивни по отношение на престъпността се открояват Несебър и Слънчев бряг, но по думите на главния секретар на МВР това не е неочаквано предвид туристическия характер на двете селища.

Амбицията на гл. комисар Иванов е да бъде създадена специална карта на всяка област, в която да има информация за регистрираните престъпления, както и с полицейското присъствие, за да се улесни набелязването на мерки за подобряване на сигурността.

Що се отнася до телефонните измами, той посочи, че се наблюдава спад във възрастта на жертвите. Докато неотдавна измамени се оказваха най-вече пенсионерите, оказва се, че на пук на информационните кампании и медийните съобщения, все повече млади хора се връзват на тарикатите.

”Готов съм всеки ден да излизам по улиците и да обяснявам на хората, че МВР и прокуратурата не искат пари от гражданите. Не мога да намеря обяснение защо след всичките случаи, за които съобщаваме в медиите, хората продължават да дават пари?”, допълни Иванов.

Началникът на Дирекцията – старши комисар Калоян Калоянов докладва, че подготовката за летния сезон вече е започнала. И тази година се очакват командировани служители както от вътрешността на страната така и от чужбина – от Полша, Чехия, Германия и Румъния.

”Отново разчитаме не на бройката, а на профила на тези служители, в зависимост с престъпността, на която ще трябва да противодействат”, посочи ст. комисар Калоянов и уточни, че командированите ще бъдат зачислени към персонала на РУ Несебър и РУ Приморско, като при нужда ще бъдат изпращани и в други управления.