Китайският бестселър „Джуан Фалун“ с трето издание на български език

1
196
Добави коментар
Didohotep
Didohotep

Третото преработено издание на книгата „Джуан Фалун“ на български език се разпространява в книжарниците из цялата страна и онлайн.

Новата версия на книгата е на рафтовете на книжарници „Сиела“ от края на 2017 г., а от началото на 2018 г. е достъпна и във всички по-големи книжни пунктове в България.

В допълнение, електронният формат на книгата може да бъде безплатно свален от уебсайта falundafa.org.

„Джуан Фалун“ – „Завъртане колелото на Закона“ в превод от китайски език – е основният текст на духовното учение Фалун Дафа. Автор на книгата е г-н Ли Хонгджъ.

В малко повече от 300 страници, два пъти номинираният за Нобеловата награда за мир г-н Ли разкрива същността на характеристиката на Вселената: Истинност-Доброта-Търпение, произхода на космоса, Земята, човешкото тяло и цялостната философия на метода Фалун Дафа.

Следвайки принципите на Фалун Дафа и изпълнявайки петте медитативни упражнения, човек подобрява нравствения си характер, успокоява съзнанието си, освобождава се от заболявания и хармонизира отношенията с останалите. Постепенно развива духовната си същност и способността си за просветление на високи нива.

Книгата говори още за съвременните методи за лечение и укрепване на здравето; обяснява с какво Фалун Дафа се отличава от тях и от останалите цигун и йога практики. Любопитни са обясненията за кармата и как тя е свързана със страданията и болестите на съвременния човек; за привързаностите, които ни карат да страдаме; за яденето на месо; за разликата между будизъм и Буда школа, и много други.

„Джуан Фалун“ е бестселър в Китай през 90-те години на миналия век. Преведена е на над 40 езика и се разпространява в над 110 страни по света.

Първият български превод на книгата излиза през 2005 г. („Гуторанов & Син“), последван от втори през 2013 г. („Сиела“).