Финансова пирамида: Обвинената в САЩ Ружа Игнатова все още се издирва. Задържаха брат ѝ

1
201
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Двама българи са обвинени в Съединените щати за създаване на финансова пирамида за милиарди.

След ареста на един от създателите на българската криптовалута OneCoin в Съединените щати властите отвъд Oкеана все още издирват сестра му, която обаче към този момент не фигурира в регистъра на Интерпол.

Обвинените са Ружа Игнатова и брат ѝ Константин Игнатов. Константин е арестуван на 6 март на летището в Лос Анджелис. Сестра му е в неизвестност от 2017 г. През 2014 г. двамата основали криптовалутата OneCoin.

В събития за набиране на нови членове, които са достъпни в YouTube, Игнатова многократно подчертава прозрачността на бизнеса.

“Ние сме много, много стриктни с процедурите за всички, които се присъединяват към OneCoin. Правим всичко, което регулаторните органи дори не изискват от нас, за да покажем, че сме легитимен бизнес, който ще се задържи на пазара. Няма компанията ни да стане наистина голям световен играч, ако не спазваме правилата”, казва тя.

До края на 2016 г. компанията събрала от инвеститори близо 3,5 милиарда евро. За този период цената на криптовалутата скочила от 50 цента до близо 30 долара. Схемата се базирала изцяло на лъжи и измами, като ръстът на цената не е имал нищо общо с търсенето и предлагането.

„От пускането на първата ни валута през януари 2015 г. нашият ръст експлодира”, казва още Ружа Игнатова.

Според прокурорите OneCoin, която все още работи, има повече от 3 милиона членове, които получават комисиони за набиране на нови попълнения за закупуване на пакети с криптовалута.