Митинги на управляващи и опозиция във Венецуела :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
219
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Венецуела остава в плен на политическата криза. В столицата Каракас се проведоха митинги на управляващите и на опозицията. Николас Мадуро обвини опозицията за спирането на тока за над 20 часа в по-голямата част от страната, а опозиционният лидер Хуан Гуайдо обяви, че протестите няма да спрат, докато не постигнат целта си.

Митинги в червено и бяло в Каракас показаха ясно политическото разделение сред венецуелците. Избраният за президент Николас Мадуро благодари на военните, че са му останали верни и са осуетили опита за преврат – по думите му – на опозиционния лидер Гуайдо. Спирането на тока Мадуро обясни с електромагнитни атаки, извършени от опозицията.

В същото време опозиционният лидер Хуан Гуайдо говори пред свои привърженици, облечени в бяло.

Венецуела остава разтърсвана от политическа нестабилност, откакто преди шест седмици Хуан Гуайдо се самообяви за временен президент и впоследствие беше признат от близо 50 страни. В същото време Николас Мадуро има подкрепата на Русия и Китай. Някои части на страната остават без ток след тежката авария в петък.