Честит рожден ден на Миро! :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
258
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Днес своят 43-ти рожден ден празнува един от най-популярните и обичани български изпълнители – Миро!

Едва ли има човек, който да не е бил докоснат по някакъв начин от таланта на големия музикант, който не спира да създава песни, които се превръщат не просто в хитове, а носят в себе си голям емоционален заряд.

Мирослав Димов Костадинов, известен като Миро, е роден на 10 март 1976г. в Добрич. Неговият баща Димо Георгиев Костадинов (Добрият) е първа генерация български преселник от Румъния, а неговата майка е наполовина гагаузка и наполовина габровка.

Поради заболяване на Миро, той е отгледан от баба си Мария. В този период той стои неотлъчно до радиото и това е първият му досег с музиката. Връщайки се да живее при родителите си, по съвет на педагозите 6-годишният Миро е записан да учи пиано.

През 1995 г. печели безапелационно фестивала „Откритие“. Годината му носи и влизане в топ 3 на „Златния Орфей“. През 1997 г. влиза в Българската армия, като по същото време печели „Дебют“ на Първите музикални награди на България.

До 18-тата си година печели всички престижни национални музикални фестивали и редица международни. През 2000 г. заедно с Галина Курдова създават Каризма. Само за една година Каризма се превръща в най-популярното име в България и печелят над 50 отличия.

Седем години по-късно се разделят, оставяйки зад гърба си един-единствен албум – „Еклисиаст“ и серия от номер 1 сингли – „Рискувам да те имам“, „Колко ми липсваш“, „Ще избягам ли от теб“, „Минаваш през мен“ и др.

През 2008 г. Миро стартира солова кариера с албума „Омиротворен“, който се превръща в един от най-продаваните в българската музикална история. Миро става първият артист, признат от всички музикални гилдии в България.

Хит сингълът „Губя контрол, когато“ е обявен за любима песен за последните 15 години от Дарик радио. В класацията на единствената радиомрежа за българска музика БГ Радио в Топ 20 на всички времена Миро е с безпрецедентното участие на 6 песни.

През 2011 г. Миро продуцира младата изпълнителка Дивна, чийто дебют „И ти не можеш да ме спреш“ влиза директно под номер 1 в чартовете. През 2011, 2013 и 2014 г. изпълнителят е вокален треньор в телевизионното шоу „Гласът на България“, като през 2013 г. победител е участник от неговия отбор.

Няма песен на Миро, която да не се е превърнала в хит – „Гълъбо“.

С последният си сингъл „Печат от моята душа“ Миро отново подари на своите фенове музикален шедьовър.