76 години от спасяването на българските евреи :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
188
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Днес отбелязваме 76 години от спасяването на българските евреи и почитаме Деня на жертвите на Холокоста.

В София се проведе шествие и церемония близо до парламента в което участваха дипломати,  политици и граждани.

„Спасяването на българските евреи доказва ценностната система на нашия народ.“Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева при отбелязването на Деня на спасението на българските евреи.

„България спаси своите евреи и това, което се отчита от международната общност, показва, че страната ни е една от най-толерантните“. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на шествието. „76 години са достатъчно дълъг период, към който трябва винаги да се връщаме и да не допускаме това да се случи отново. И през всичките тези години сме съхранили този дух – да бъдем заедно. Трябва да преодоляваме всяко едно популистко изказване, което би могло да създаде напрежение. За да може хората да не изповядват ценности, които не са свързани с толерантността. Днес тук са много посланици и политици – нека това да ни направи по-единни и да покажем, че сме заедно за България и за Европа“, каза още той.

Шествието започна пред храм „Света София“. В него се включиха още посланиците на САЩ и Великобритания Ерик Рубин и Ема Хопкинс, Екатерина Захариева, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам.-кметът на Столична община доц. д-р Тодор Чобанов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, лидерът на БСП – София Калоян Паргов, народни представители.