Лудогорец прегази Левски на „Герена“ – SportVox

1
168
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Лудогорец спечели дербито на 25-ия кръг на Първа лига, след като надделя с 2-0 като гост на Левски на „Георги Аспарухов“.

Гостите започнаха по-силно мача и още в шестата минута Серкан Юсеин стреля от дистанция, но Ники Михайлов спаси. В осмата Вандерсон бе изведен сам срещу вратаря с блестящ пас от Дяков, но Михайлов успя да избие в корнер.

След само още 120 секунди Сисиньо центрира в наказателното поле на „сините“, а Клаудио Кешерю нанесе чудесен удар с глава, но топката попадна в страничната греда.

В средата на първата част логичното се случи и Лудогорец поведе в резултата. Мартин Райнов сбърка в своята половина и Марселиньо бе изведен в добра позиция. Бразилецът бе блокиран от Яблонски, но се получи двоен рикошет, след който кълбото прехвърли Михайлов – 1-0.

„Сините“ отговориха с добра възможност пред Костов, но неговият изстрел в близкия ъгъл на Илиев бе избит от националния страж на България. В 36-ата минута Кешерю стреля много опасно от дъгата на пеналта, но топката мина над напречната греда.

В 52-ата минута Лудогорец имаше нов шанс за гол, след като Вандерсон се озова в отлична позиция, но шутът му мина покрай дясната греда на Михайлов. В 71-ата гостите организираха добра атака, при която топката попадна в Марселиньо, който отправи удар от 23 метра, но встрани от целта.

В последните секунди на мача Швиерчок намери отлично Лукоки, който се подигра с Горанов, след което технично преодоля Михайлов за 2-0.

След успеха Лудогорец има 59 точки и остава начело в класирането, Левски е трети с 51.