Каква е истината за най-известните козметични компании на българския пазар?

1
132
Добави коментар

 тестване върху животни
Разчиствайки стари файлове с ненужна информация ,за да отворя място на компютъра си,попаднах на статия относно тестове на  козметични продукти върху животни и две компании,които откровенно ни лъжат,че не го правят.

Аз не страдам от лицемерни комплекси и когато нещо е факт, то трябва да се каже.
Зная,че много хора предпочитат да знаят фактите и да мълчат,защото това би било черен ПР ,
а не е редно да се прави такъв. Е, нека бъдем зрели личности, нека назоваваме нещата с техните истински имена.
Кои са компаниите и какво точно правят?

Харесвате ли продуктите на AVON  и Oriflame? Да, те са разнообразни, атрактивни, а и са на съвсем достъпна цена.Освен това AVON се борят за хуманни каузи, като кампанията против рака на гърдата, например. Наистина, колко хуманно!
Само че, бруталната истина, за която в България така и не се намери кой да разкаже, е добре прикрита някъде зад цветните,гланцирани страници на каталога им… Там, където никой не би предположил, че е пропито с кръв!

 Въпреки, че AVON не спират да тръбят, че са първата в света козметична компания, която е преустановила измъчването и избиването на невинни животинки, използвани за тестове, тя може би НИКОГА не е прекъсвала зверствата.

Ето какво пише PETA (People for the Ethical Treatment of Animals):

“В началото на 2012-та стана ясно, че AVON не само не е преустановила тестовете върху животни, а дори е инвестирала повече в тях.Тъй като в Китай вивисекцията не е забранена, всъщност дори е задължителна, за да бъде допуснат един продукт на пазара,
много компании предпочетоха да се изтеглят от Китай. Това обаче не важи за AVON. Те продължават да използват евтината работна ръка в Китай за производството на своята козметика и всяка година убиват между 80 000 и 100 000 животни в името на печалбата.”

В продължение на много години PETA се бори срещу компаниите като AVON, които

извършват тестове върху животни и дори изготвят черен
списък на фирмите, прибягващи до вивисекция. Както сигурно се досещате AVON е в него.

Компании, които правят тест върху животни-списъкът е осъвременен на 5.03.2019г.
https://www.mediapeta.com/peta/PDF/companiesdotest.pdf

PETA убеждава Avon, Benetton, Mary Kay, Amway, Kenner, Mattel и Hasbro да спрат да тестват животни.
Забележка: Много от тези компании започнаха отново да тестват животни, за да продават продуктите си в Китай.

Avon,Mary Kay,Estée Lauder възобновят тестове за животни

След две десетилетия на рекламиране на политиките си „без тестове за животни“, Avon,Mary Kay,Estée Lauder тихо възобновиха плащането на жестоки тестове върху животни.След като потвърдиха с всяка компания, че химикалите се вливат в очите на зайците и че веществата се втриват върху кожата на животните поради изискванията на китайското правителство,
за да продават продукти в тази страна, PETA понижи рейтингите на компаниите до нашия тест Списък.

За всеки тест, изискван от китайското правителство, се предлагат по-добри методи, които не включват животни. Мери Кей бе предприела стъпки, за да работи с китайските власти за приемането на тези тестове, но Avon и Estée Lauder изглежда са се съгласили на тестовете без възражения.

PETA стартира усилията за валидиране на неживотинските тестове, като отпусна безвъзмездна помощ на Института за витаминни науки,който работи с учени и регулаторни органи за заместване на тестове за животни в Китай.

Моля, уведомете Avon, Estée Lauder и Mary Kay, че няма да купувате техните продукти, докато отново не бъдат 100% без жестокост.

За щастие на животните, все още можете да избирате от над 1000 компании в онлайн базата данни за козметични и лични грижи на PETA,които не увреждат животни у дома или в чужбина.

По-малко от месец след като поддръжниците на PETA заемат офиса на Calvin Klein в Ню Йорк
– действие, което води до среща между дизайнерът и представител на PETA – Клайн обявява, че вече няма да се проектира с кожа, първия голям моден дизайнер, който да го направи.

Източник:http://www.peta.org/

През март 2013-та беше приет закон, който категорично забранява продажбата и вноса на продукти, тествани върху животни,
на територията на Европейския съюз. Колко прекрасно… ако обаче имаше ефект! Уви, в България, нещата никога не са такива,каквито трябва да бъдат! Само в рамките на няколко часа ние успяхме да открием продукти на AVON, на чийто етикет пише „Made in China“
, сигурни сме, че и вие може да намерите такива. А, както вече разбрахте, всяка козметика, произведена в Китай е тествана върху животни, защото местните закони го изискват. За какво тогава ни говорят AVON? Хуманни каузи, загриженост за животните…

Може би пък ще си кажете: „А как иначе да се тества един продукт, ако не върху животни?“ Истината е следната: „Данните получени от опити върху животни не могат да дадат достоверна информация за реакцията на човешките същества към даден химикал:

– Опитите за токсичност (отравяне) върху животни са научно недостоверни и на резултатите от тях не може да се разчита като на
достоверна информация за реакцията на човешките същества към даден химикал.

– Различията в анатoмията, физиологията, метаболизма и биохимията правят, в най-добрия случай, екстраполацията от животни към хора недостоверна. В по-лошия случай това е дори опасно.

– Повечето от опитите върху животни, които се използват в момента, не са научно обосновани относно тяхната точност и практическа приложимост. Други са се оказали неефективни в миналото.

Изследвания разкриват, че само 5% до 25% от резултатите от опитите с животни са приложими при лечението на хора. Повече от 85% от данните получени от тестове върху животни се изхвърлят на боклука, защото не могат да послужат на никого – човек или нечовек. Няма учен, който да базира лечението на пациентите си на тези резултати.“

Източник: www.presstv.bg

Съществуват достатъчно модерни методи за изследване, които не включват животни и които дори са доволно спонсорирани от PETA. Дали ще ги използват, зависи само от добрата воля на компанията, нищо друго.

А за нас остава въпросът „Ние не искаме кръв върху ръцете си, защо тогава да я размазваме върху лицето си?“

Айнщайн го е казал много добре : „Светът няма да бъде разрушен от тези, които вършат зло,а от онези, които ги гледат без да правят нищо.“

Aко не искате да сте от тези, които гледат без да правят нищо – ами направете нещо 🙂

Източник:https://www.beu.bg/

Снимки:http://www.peta.org/