Цветана Манева открива Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

3
246
Добави коментар
intersalon.it
intersalon.it

С бои за коса живописецът Васил Стоев ще рисува върху 12-метрово платно, световни топстилисти стават художници за откриването на фризьорския форум

 

Цветана Манева ще пререже лентата на Италианския фестивал на красотата и прическата                        СНИМКА: BulFoto

Легендата на българското кино и театър Цветана Манева ще пререже лентата за официалното откриване на Италианския фестивал на красотата и прическата. 28-ият международен форум за фризьорство ще се проведе от 29 до 31 март включително в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив. Тазгодишното издание на Фестивала е тематично обвързано с естетическите послания на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“, обявиха организаторите на модното събитие от „Christian Of Roma“.

 

Възприемана като една от най-привлекателните популярни жени у нас за всички времена, Цветана Манева е и модна икона в България. Приносът й за изкуството и културата e безспорeн – тя е професор по актьорско майсторство, носител на най-престижните отличия за театър и кино у нас, член е на британското Шекспирово дружество. От 2004 година Цветана Манева е почетен гражданин на Пловдив. „Съвкупността от фактите за личността на обичаната от поколения българи родна актриса определи безусловния ни избор за официален гост на церемонията“, обясниха организаторите на Италианския фестивал на красотата и прическата.

                         Художникът Васил Стоев ще нарисува първата картина върху 12-метровата Стена на красотата СНИМКА: trafficnews.bg

С бои за коса ще рисува върху 12-метрова Стена на красотата пловдивският художник Васил Стоев. Началото на своеобразния пленер е в 10,30 ч пред входа на Палата 2 – половин час преди официалното откриване на Италианския фестивал на красотата и прическата. Именитият живописец ще сътвори първото творческо послание, вграждайки го в художествения център на логото „Пловдив Европейска столица на културата 2019”. Креативна атмосфера за Васил Стоев ще създават музикантите от пловдивската рок-група „The Doctor`s”. Стената на красотата ще бъде рамкирана с контурите на 10 символа на Пловдив – Стария град, квартал Капана, тепетата, Античния театър, паметника на Альоша и др. Посетителите ще могат да ги оцветяват, избирайки нюанси от различни бои за коса. Топколористи от Бразилия, Великобритания, Русия и Италия ще се включат в импровизирания пленер, рисувайки на Стената на красотата своето усещане за Пловдив. „Спонтанната емоционална изява в цветове и форми обединява хора от различни националности. Това отново кореспондира с лайтмотива „Заедно“ на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“. Посланията от Стената на красотата ще разкодират усещането на творците и гостите за града ни като културната столица на Европа“, каза управителят на „Christian Of Roma“ г-жа Елена Кристиано.

 

Зрелищното шоу „България и нейната съкровищница“ е следващата атракция в програмата за откриването на XXVIII-я Италиански фестивал на красотата и прическата. Впечатляващият спектакъл, представен на последния конкурс „Мис България“, показва чрез ревю на прически емблематични образи за родината – маслодайната роза, плодородните жита, морето, жената болярка, славните владетели, нестинарите. В шоуто участват моделите от календара на „Christian Of Roma“ за 2019-а – годината, в която се навършват 10 г. от смъртта на основателя на Италианския фестивал на красотата и прическата – командор Гаетано Кристиано.

Топстилистът от Италия Саверио Палма е лектор на един от многобройните семинари по време на международния фризьорски форум

 

Багрите на косите са темата на 5-те семинара, които ще се проведат по време на международния моден форум. По този начин обученията на професионалните фризьори ще бъдат идейно свързани с мотото „Ние сме всички цветове“ на инициативата „Пловдив Европейска столица на културата 2019“. Обученията за професионалните фризьори ще текат в различни зали на Конгресния център на Международен панаир – Пловдив, уточниха организаторите.

 

Само седмица след световната си премиера, пред българска публика ще бъде показана най-новата колекция с бои за коса „Леонардо“ на марката „Alfaparf“ от Милано. Името на продуктите е избрано в чест на гениалната творческа личност Леонардо Да Винчи, от чиято смърт тази година се навършват 500 г. Семинарът на 30 март от 11 часа в зала „България“ ще бъде воден от топстилиста на Русия Анзор Закутов и българката Зорница Стойчева. Като опитни колористи и технически експерти, двамата ще разясняват най-ефективните начини за прилагане на продуктите с новите цветове за коси.

 

На колористиката с био продукти е посветен и семинарът „Промени цвета – запази здравето на косата“ на марката „InSight“, който ще се проведе същия ден от 13 часа в зала „Хеброс“. Водещите Методи Малешевски и Светлана Кукинска ще демонстрират тънкостите за постигане на професионални резултати с боята „Hydra-Color“.

 

Прически за предстоящите абитуриентски балове, актуални за сезона цветове и форми ще представи на семинара си „Изкуство в косите“ стилистът Саверио Палма от „BES“. В събота от 15 часа в зала „България“ италианският експерт ще покаже действието на последните разработки на компанията от Милано.

 

Семинар за новата българска боя за коса „Kadiffe“, предназначена за професионална употреба, ще проведе стилистката Вили Боршукова. Експертният практическо-лекционен курс стартира в 16 часа в зала „Хеброс“.

 

Техники на работа с най-новата и популярна боя на българския пазар „Wild Color“ ще демонстрират стилистите на „Christian Of Roma“. Семинарът е в петък, 29 март, в Конферентната зала на Палата 7 от 15 часа, съобщиха организаторите.

 

Съвместно шоу на трима световно признати майстори на прическата ще бъде петият семинар от програмата на Италианския фестивал в Пловдив. В атракцията „Alfaparf International Show“ ще участват бразилецът Елиабе Морейра, италианецът Алесандро Фратини и руснакът Анзор Закутов. Шоуто е в зала „България“ във финалния ден на Фестивала от 11 часа.