9 вида болка, които са пряко свързани с емоционалните състояния на човека

1
136
Добави коментар
setlans
setlans

Тези девет вида болка са пряко свързани с емоционалните състояния на човека.

Знаете ли, че всяка мисъл, която мине през ума ви и всяко чувство, което изпитате се отразяват на физическото ви състояние? Ето защо тялото отделя различни химикали, в зависимост от нашето настроение.

Когато сме щастливи, тялото произвежда хормони, които ни карат да се чувстваме добре, а когато сме обезпокоени, тялото отделя стресови хормони.

Когато имаме преобладаващо положително мислене, отношение и поглед към живота, ние сме способни да решаваме вътрешните си проблеми, което ни помага да създадем щастлив и здравословен живот.

Същото важи и за негативната енергия. Ако непрекъснато мислим негативно, ние избягваме решаването на проблемите си, което води до нездравословен начин на живот и саморазрушение.

Полезно: 10 важни насоки за успешен живот от Бхагавадгита

Всяка мисъл, емоция и опит се съхраняват в клетъчната памет на тялото ни. Ето защо, всички неразрешени проблеми и травми ще продължават да се появяват в живота ни, докато не ги премахнем.

Слушайте какво ви казва тялото ви. Не всяка физическа болка се дължи на спорт, натоварване или друга физическа активност. Тези болки и дискомфорт, могат да бъдат признаци, че тялото ви иска да разрешите всички болезнени проблеми, които сте избягвали досега.

Наблюдавайте тялото си и всичко, което ви се случва в живота. Ще разгледаме 9 различни вида болка, които могат да бъдат причинени от негативни емоции и мисли.

Болки в главата

Много често главоболието е следствие от натоварен ден, изпълнен с много стрес и напрежение. Отделяйте си време за почивка, за да разсейвате стреса от работния ден.

Болки в шията

Ако изпитвате болки в шията, може би имате проблеми с прощаването на себе си или другите. Колкото и да е трудно да простите нечия грешка, или да простите на себе си, опитайте.

„Готовността да си простиш е необходимата стъпка към постигането на хармония с всички принципи на Вселената“ Уейн Дайър

Болки в рамената

Болките в рамената могат да бъдат индикатор, че носите тежка емоционална тежест/бреме. Погледнете навътре към себе си, опитайте се да разберете каква може да бъде тази тежест.

Болки в горната част на гърба

Болките в горната част на гърба могат да означават, че нямате достатъчно емоционална подкрепа. Може да се чувствате необичани и нежелани.

Ако сте необвързани, може би е време да излезете на една или две срещи.

Болки в долната част на гърба

Болките в долната част на гърба могат да означават, че твърде много се притеснявате за финансовото си положение. Може би е време да поискате повишение на заплатата, или да се обърнете към финансов съветник.

Болки в лактите

Болката в лактите говори за вашата съпротива срещу промените в живота ви. Ако ви се схващат ръцете, може би и животът ви е скован. Направете компромиси и рискувайте. Пробвайте да излезете от зоната ви на комфорт.

Болки в ръцете

Болката в ръцете може би ви подсказва, че не достигате до другите хора по начина, по който би трябва да го правите. Обмислете създаването на нови приятелства, обядвайте с някой колега, създайте нови взаимоотношения.

Болки в бедрата

Болките в бедрата означават, че изпитвате твърде голям страх от излизането извън рамката. Те могат да покажат, че не обичате промяната и различното. Може да сте твърде предпазливи при взимането на решения.

Болки в колената

Болките в колената могат да бъдат признак, че егото ви е прекалено голямо и гледате на другите „от високо“. Укротете самочувствието си. Прекарайте известно време в доброволчество. Помнете, че всички сме смъртни.

Сетланс / higherperspectives