Европа се стреми да управлява криптовалутните технологии чрез въвеждане на нови държавни системи

1
183
Добави коментар

Законодателите в Берлин предлагат електронен регистър на правителството, който ще регулира сектора на блокчейн.

Предложението може да засегне всичко – от автомобили до фармацевтични продукти, тъй като играчите в различни индустрии прехвърлят пазарните си процеси на платформи, базирани на blockchain.

Според Ройтерс, тези насоки са част от немската стратегия за развитие на блокчейн, разработена през месец Март 2018 г. под ръководството на канцлера Ангела Меркел . Министерствата на правосъдието и финансите в Германия заявяват, че усилията им вече са в ход и планират да реконструират сектора, насочвайки се към мерки за намаляване на измамите и злоупотребите и за защита на инвеститорите. Министерствата не чакат Европейският съюз да разработи цялостна стратегия – процес, който може да отнеме години.

Предлагат се и предложения за промяна на електронни облигации и цифрови акции. Ако бъдат одобрени, новите правила могат да отменят изискванията за материали, физически сертификати и документи, представляващи финансови инструменти.

Германия е най-голямата национална икономика в Европа. По отношение на БВП тя се нарежда на четвърто място в света, след САЩ, Китай и Япония . Тази стъпка е още една стъпка за превръщане на глобалната икономика, основана на все по-остарели системи, които изискват посредници и излишна хартиена документация, в цифровата икономика.

През 2018 г. основателят на инфраструктурата на Етериум и ConsenSys, Жозеф Любин, нарече Берлин най-важния град в блокчейн, като цитира инфраструктурата и талантливите програмисти. Водещи блокове като Ethereum, Bitwala и Parity привличат местни специалисти за да заемат позиции за инженери и специалисти по криптография.

В Европа инициативите и правилата на blockchain в Германия, Швейцария и Австрия, наред с други страни, се развиват заедно с развиващия се сектор, независимо от Европейския съюз и неговите усилия за създаване на единна стратегия за блокчейн. По същия начин в САЩ щатове като Юта, Колорадо, Ню Хампшър и Охайо са пред федералното правителство, а законодателите на щатите отказват да чакат всеобхватна стратегия от федералните регулатори.

 

 

Харесайте нашата страница във Фейсбук и ни последвайте в Twitter.

 

Related