БНТ спря „Дързост и красота“ след 27 години в ефир и 4080 епизода

1
192
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Най-популярният американски сапунен сериал „Дързост и красота“ вече няма да върви в българския ефир.

Почти 27 години след излъчването на Епизод 1 от  „Дързост и красота“, БНТ спря излъчването му заради ниска гледаемост и не планира да го показва отново.

Засега БНТ не предвижда закупуването на нови епизоди от най-дългия телевизионен сериал в света.

В началото на септември 2018 г. обществената телевизия поднови излъчването му, но тенденцията за спад на зрителския интерес продължи и стана причина за неговото спиране след излъчени 4080 епизода, обясниха от обществената телевизия пред „24 часа“.

Оттам казват, че поредицата е била доста успешна преди масовото навлизане на турски и индийски сериали, но последният излъчен от БНТ сезон е бил гледан средно от около 10 000 души на възраст между 25 и 54 години, като формира неефективно ниски стойности на рейтинг от 0,3.

„Дързост и красота“ е един от най-дългите телевизионен сериал в света, като се разпространява в 100 държави.

В България сериалът се излъчва по БНТ през есента на 1992 г. и добива широка популярност. Отначало сериалът върви по Ефир 2, а по-късно продължава по Канал 1.

Оригиналният пилотен епизод е излъчен в мрежата на CBS на 23 март 1987 г. Сериалът е създаден като сапунена опера по идея на Уилям Бел и Лий Филип Бел.

„Дързост и красота“ се снима в Лос Анджелис, Калифорния. Сюжетът представя живота на фамилия Форестър, собственици на модната империя „Форестър криейшънс“. Основните герои са Ерик Форестър (Джон Маккук) – президент на модната компания, неговата съпруга Стефани (Сюзън Фланъри), техният най-голям син Рич (Рон Мос) и Брук Лоугън (Катрин Кели Ланг), омъжвана и за бащата, и за сина Форестър.

Брук е притежателка на по-големия дял във „Форестър криейшънс“. Причината е, че тя открива печелившата формула „Билийв“, която носи много пари. Основният конкурент на Форестър е модната агенция „Спектра фешънс“. Конфликтът между двете модни фамилии е една от главните сюжетни линии.