Infiniti напуска Западна Европа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
204
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Премиум марката на Nissan Motor Co – Infiniti, обяви в петък, че ще излезе от Западна Европа в началото на следващата година, тъй като преструктурира своите глобални операции и насочва вниманието си към продажбите на двата най-големи автомобилни пазара в света.

Infiniti обяви, че ще преустанови производството на седана Q30 и на спортния автомобил QX30 (SUV) до средата на 2019 г. в производствената фабрика на Nissan в Съндърланд. И двата модела се продават в световен мащаб, но се произвеждат само във Великобритания.

Този ход идва в момент, когато Infiniti се стреми да отклони ресурсите си към пазари с по-големи възможности като Китай и Съединените щати, от регион, където неевропейските премиум марки се борят да се конкурират с местни играчи като Audi, BMW и Mercedes-Benz.

Nissan също наскоро отмени плановете си да прави новия си X-Trail SUV във Великобритания на фона на несигурността около Brexit, заявявайки, че е взела решение да оптимизира инвестициите си чрез изграждане на модела от следващо поколение в Япония.

„Западна Европа остава най-предизвикателният и конкурентен регион за премиум коли“, заяви главният говорител на Infiniti Тревър Хейл.

Продажбите на Infiniti в Западна Европа са намалели почти наполовина миналата година до 5 800 автомобила.

В допълнение към ожесточената конкуренция, японската премиум марка със седалище в Хонг Конг от 2012 г. насам, се бори ефективно да отговори на емисионните и други регулаторни изисквания в региона, каза Хейл, позовавайки се на строгите изисквания за емисии Евро 6 и други регулаторни предизвикателства.

„Търговската реалност за Infiniti в Западна Европа е, че просто няма перспектива за жизнеспособен и устойчив бизнес, особено предвид регулаторните предизвикателства,“ каза той.

Infiniti обяви, че излизането от Западна Европа ще й позволи да се съсредоточи върху инициативата си да „електрифицира“ голяма част от продуктовото си портфолио от 2021 г. и да преустанови предлагането на дизелови модели.

Марката планира да се съсредоточи повече върху SUV моделите си в Северна Америка, да представи пет нови или значително преработени автомобила в Китай през следващите пет години, да подобри качеството на продажбите и остатъчната стойност и да реализира повече синергии с Nissan.

„Всичко това е част от визията на Infiniti да се превърне в най-популярната марка в премиум сегмента“, се казва в изявлението.

Докато се подготвя да се оттегли от Западна Европа, Infiniti обяви, че работи за намиране на алтернативни възможности за служителите, които биха били засегнати, като се консултира съссиндикатите, където е необходимо, и се идентифицират възможностите за подкрепа на прехода и обучението, където е уместно.

Infiniti има 51 служители в Западна Европа. Също така в Западна Европа има 55 магазина на Infiniti.