Галъп интернешънъл: 81% от българите са убедени, че Земята е кълбо, а 8% вярват, че е плоска

1
167
Добави коментар
redbul80
redbul80

13 март 2019 г. 12:30 ч. Следващият път, когато излезете на разходка извън дома си, загледайте се в хората наоколо и се опитайте да осмислите това, което ще ви кажа. В България средностатистически двама от всеки десетима души не са убедени, че Земята е кълбо. 

Именно това показва ново изследване на „Галъп интернешънъл“ – 81% от българите нямат колебания по въпроса дали Земята е кълбовидна или плоска, а 8% са плоскоземците. Останалите 11% не могат да преценят.

Ако има нещо положително в тази новина, то е, че все още мнозинството от сънародниците ни са разумни по редица научни въпроси. Проучването на „Галъп интернешънъл“ показва, че 74% от хората са съгласни, че астронавти са стъпвали на Луната, а 9% смятат, че лунните мисии на НАСА са фалшифицирани. По отношение на ваксините, 15% от българите се съгласяват с мнението, че те са вредни, 58% не са съгласни, а 27% не могат да преценят. 

За повече информация: Галъп интернешънъл

Снимка на Земята, направена от автоматичната междупланетна станция на НАСА DSCOVR на 16-ти юни 2017 г. Вярващите в конспиративната теория, че Земята е плоска, смятат, че подобни снимки са фалшиви и са компютърно генерирани. Photo credit : NASA/DSCOVR-EPIC