Астрология и ретрограден Меркурий

1
329
Добави коментар
markcomm
markcomm

 списание Палитра стил – PalitraStyle.com

От 05 до 28 март 2019 г. Меркурий – планетата на комуникациите и интелекта е ретрограден. Какво означава ретроградно движение на Меркурий и как то ще се отрази на нас и нашия живот?

Пазете информацията си, документите, автомобила, телефона, пътните чанти при пътуване от загуба или кражба, техниката от повреди. Периодът не е благоприятен за нови начинания, за подписване на дългосрочни договори, за купуване на автомобил или някаква техника.

Ретроградното движение на Меркурий – резултат от нашата гледна точка

Т.нар ретроградно движение на Меркурий се случва три – четири пъти в годината. Всъщност движещата се назад планета (ретроградно движение) е оптическа илюзия. Т.е. само от наша гледна точка Меркурий се движи назад. Всъщност планетата продължава да се движи по собствената си траектория около слънцето.

Периодите на ретрограден Меркурий – време на обречени събития

През дните на ретроградно движение на Меркурий се появяват проблеми с комуникациите – оказва се, че важен имейл се е изгубил или компютърът ви блокира, телефонните връзки често се сриват, възникват проблеми при пътувания. Астролозите определят това време като време на обречени събития. Те съветват да не се правят важни покупки или продажби, да не се подписват договори, да не се формират нови партньорства и съюзи.

Не се обезсърчавайте, а се възползвайте от ретроградния Меркурий

Периодите на ретрограден Меркурий не бива да ни плашат. През това време ние, хората, започваме да гледаме на света по-различно, чрез различни мисловни филтри. За да не се ядосваме на възможните комуникационни проблеми, най-добре е да се възползваме от периода на ретроградност и да се опитаме да работим с неговата енергия. Като начало, дайте си сметка, че това е само период, който има начало и край. Сега е най-подходящото време да обърнем поглед към себе си, към вътрешното си Аз. Това е време за душата. Наблюдавайте, размишлявайте. Позволете си дори да бъдете малко тъжни, защото да си тъжен е откраднато време за себе си. Направете ретроспекция на досегашния си живот, ревизирайте връзки, чувства и отношения. Опитайте се да постигнете вътрешно равновесие и хармония със света.

Всъщност имаме нужда от такива периоди. В днешния материален, стресов и забързан свят почти не ни остава време да обърнем внимание на душевния ни свят. А ето, че има моменти в които това е провокирано от Космоса. И ще бъде глупаво да не се възползваме.

Още по темата: