Звездно присъствие на Държавното по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова“

1
152
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

На истинско звездно присъствие ще се радват зрителите в спортна зала “Младост” по време на Държавното първенство по художествена гимнастика приз “Жулиета Шишманова”. Президентът на родната федерация Илияна Раева ще следи изкъсо най-добрите ни 140 грации от 30 клуба от цялата страна. Главен съдия е трикратната световна и трикратна европейска шампионка Мария Петрова, която е вицепрезидент на българската федерация по този спорт.

На подиума в зала “Младост” ще излязат голяма част от водещите ни гимнастички, начело с Невяна Владинова, Боряна Калейн, Татяна Воложанина, Петя Борисова и Жанина Трашлиева при жените, която отново се състезава за клуб “Черноморец”. Друга бургаска грация – Ева Брезалиева от клуб “Олимпия” ще спори за отличията при девойките старша възраст. За “Черноморец” при жените ще се състезават още Рая Димова, Александра Боева, Дара Костадинова.

Атрактивната надпревара е от 15 до 17 март. Първенството стартира при девойките в петък от 9:30 часа и ще продължи до вечерта. Началото в събота е от 9:00 часа, а от 12:00 започва церемонията по официалното откриване. Демонстративно съчетание ще изиграе националният ансамбъл при жените, в който е и бургаското “златно момиче” Стефани Кирякова.

След откриването, което ще продължи до 13:00 часа, започва надпреварата при жените в многобоя. В неделя сутринта е състезанието на отделните уреди при жените. Награждаването е с начален час 11:45. Тогава ще бъде връчен и призът “Жулиета Шишманова”.