Футболни Прогнози xG за Еврофутбол, базирани на Очаквани Голове

1
92
Добави коментар
xgprognozi
xgprognozi

xG Футболни Прогнози е сред най-иновативните сайтове за футболни прогнози в България. Използвайки модел за очаквани голове, нашият екип от футболни анализатори ще дава очакванията си за всички мачове от най-големите футболни първенства. Очаквайте безплатни прогнози за всеки тираж в Еврофутбол, включващ мачовете от Висша Лига, Ла Лига, Серия А и Бундеслига.

Какво е xG?

xG (Очаквани голове) оценява качеството на всяка възможност за гол. Колкото по-опасна е атаката и отправения удар, толкова по-голям е шанса за отбелязване на попадение. xG ни дава възможност да оценим представянето на отборите в дадена среща, благодарение на което да изготвим точни футболни прогнози за предстоящите мачове на всеки от тях.

Всеки футболен фен и любител на спортните залози осъзнава, че не всеки удар е с еднакъв шанс да се превърне в попадение. Ако имаме ситуация, в която от еднаква дистанция са отправени удар с глава и удар с крак, то този с крак ще е с по-голяма вероятност за гол. Естествено не само дистанцията, качеството и техническото изпълнение на удара е от значение. Съществуват още редица фактори за правилна оценка, сред които може да откроим броя на защитници по време на атаката, дали нападението е било организирано или контраатака, дали удара идва след изпълнение на пряк свободен удар, дузпа или ъглов удар.

За какво е полезна xG статистиката?

xG дава отговори на въпроси, на които действителната статистика не може да отговори. Успява ли определен отбор да реализира създадените положения? Намира ли се определен отбор във форма? Поддържа ли определен отбор високо ниво на представяне? Очакваните голове дават най-вече отговор на въпроса дали даден отбор е имал късмет в завършващата фаза или е загубил несправедливо, въпреки че е създал опасни положения за гол.

Сравнявайки xG очаквания резултат с действителния резултат можем да дадем правилна оценка на формата на всеки отбор. Тези данни ни дават възможност да анализираме по-добре всеки следващ двубой, с което да подобрим качеството на нашите футболни прогнози и да се опитаме да реализираме печалба.