Избирайте с внимание новата си трапезна маса

1
164
Добави коментар

Масата е една от най-древните мебели, които намират приложение в нашия бит. Още със зараждането си те са били използвани като работни маси или писалища. След време тази мебел започва да придобива и друго измерение, което я прави изключително полезна и практична в ежедневните нужди на човека. И така се появяват трапезните маси като едно удобство, което се усъвършенства през епохите. В началото масите за хранене били ниски и хората сядали на пода около тях. С навлизане на столовете като обзавеждане предназначено за създаване на удобство и комфорт масите започват да придобиват по-различна форма и размери. Днес на пазара се предлагат изключително многообразни трапезни маси, които наистина имат особено значение за едно домакинство.

С покупката на нова трапезна маса е важно да бъдем максимално взискателни и да обърнем внимание на детайли като размер, механизми, дизайн. Трапезата на българина винаги е добре отрупана с храна затова е препоръчително масата да е достатъчно голяма и да ни предложи максимален комфорт и удобство. Дизайна на тази мебел е желателно да е съпоставима с останалите мебели, а не изглежда като интериорно недоразумение, което някой е поканил, но не е описал, че е нужен специален дрес код. Затова освен удобството обърнете внимание и на цялостната визия на помещението. Една трапезна маса се ползва между 7 и 10 години, което е основание да изберете модел, който да е устойчив, здрав и да пасва идеално на обстановката.

При покупката на маса за трапезарията е характерно да се информирате и за такива, които са с разтегателни механизми. Това са модели, които са изключително практични за съвременния дом. Дори има много иновативни такива, които се трансформират от малка холна масичка в трапезна. Тези варианти са идеално решение, когато едно помещение играе ролята на хол и трапезария. А малкия дом задължително трябва да се оптимизира ефективно, което на практика води до комфорт, уют и правилна организация на детайлите в помещението. Освен тези ноу хау модели на пазара се предлагат и стандартни трапезни маси, които също имат разтегателни механизми, но са предназначени за увеличаване размера на плота.

Не пропускайте да разгледате всеки един от детайлите на новата си маса. По принцип те са със стандартна височина, но по форма се различават. В онлайн магазина  на Богдан мебел можете да откриете пълна гама от трапезни маси от най-висок клас на качество. Кръгли, правоъгълни, елипсовидни, квадратни и други са на разположение на клиентите в зависимост от техните предпочитания и интериорни идеи.