Митничари откриха контрабандни медикаменти в тайник на товарен автомобил

1
167
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Митничари откриха контрабандни медикаменти в тайник на товарен автомобил  на пункт “Лесово”. Заедно с ампулите, в камиона имало и нелегални цигари, предават от Агенция “Митници”.

Камионът е бил с българска регистрация, а зад волана бил нашенец. Возилото пристигнало на турско-българската граница на 14-и март, около 3:30 часа сутринта. Шофьорът представил редовни документи за превозвания товар – трансформатори.

Превозното средство било селектирано от митническа мобилна група за щателна проверка, при която, в резервоара за съхранение на горивна добавка, били открити  255 опаковки с медикамента „Humatrope“ – хормон на растежа. В хода на проверката, във фабричните кухини на вратите на шофьорската кабината, били открити и 130 кутии (2 600 къса) цигари марка „Karelia“, всички без акцизен бандерол.

Шофьорът на камиона, недекларираните опаковки с медикамента и цигари, както и товарното полуремарке, послужило като средство за извършване на контрабанда, са задържани. По случая е образувано досъдебно производство по описа на териториален отдел „МРР Южна морска“ под надзора на Окръжна прокуратура Ямбол.