Нинова събра политическия съвет на „БСП за България“ заради пленума в неделя

1
98
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Лидерът на БСП Корнелия Нинова събра политическия съвет на коалицията „БСП за България“ преди заседанието на Националния съвет в неделя.

На срещата е обсъдена политическата обстановка в страната и парламентарната криза. Дискутирани са платформата “ Визия за Европа“, броят и кандидатите на коалиционните партньори и гражданската квота в листата за евродепутати, както и имена на кандидати за водач.

„Събитията в последните дни доказват правотата на решението ни да излезем от  парламента, защото той е изчерпан морално, законодателно и политически“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по-рано пред журналисти. Тя коментира, че в последните дни става още по-ясно, че това не е място, на което се пишат закони в интерес на държавата и хората, а място, на което се търгува с една едничка цел – да се задържат управляващите по-дълго на власт.

„Досега имахме тройна коалиция ГЕРБ – ДПС и ОП, а сега вече и търговията с ВОЛЯ на всяка цена крепи мнозинството. Те се борят единствено за власт, докато хората се борят да оцелеят и да живеят нормално. Това е тежка парламентарна агония, която за съжаление ще се отразява всеки ден на българите“, заяви лидерът на левицата.   

„Няма да се върнем в парламента, защото остава възможността в изборните комисии да се приемат решения с гласовете на половината плюс един от членовете на СИК, което е предпоставка за манипулации и фалшификации“, отбеляза още Корнелия Нинова. Тя добави, че в изборните списъци остават мъртвите души, остава и невъзможността с касационна жалба да се обжалват решения пред ВАС, както и  съмненията за подменяне на вота и фалшификация на изборите.