СДС готов на преговори за евроизборите с „Демократична България“ при 6 условия

1
126
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

СДС ще сключи коалиция с партия „Демократична България”, само при 6 условия. Това съобщиха от централата на партията.

Условията включват обединяването около обща позиция, че основната цел на демократичната общност е „промяна на порочния и неефективен управленски модел”. Те целят работата в посока приемането на България в Европейския банков съюз, Еврозоната, Шенген, „повишаване стандарта на живот, силна структурна, регионална и кохезионна политика”.

От СДС също искат избраните кандидати и техните партии от коалицията да поемат категоричен ангажимент, че на евроизборите ще изберат групата на ЕНП и ще останат в нея до приключването на мандата си.

Ето и останалите изисквания:

–  Обединяване около обща позиция, че „ще се противопоставим на идеята за Европа на различни скорости и ще работим против опасните тенденции, налагани от евроскептици, крайно леви, крайнодесни и популисти, поставящи под заплаха постиженията и ценностите на Обединена Европа“.

 – В наименованието на коалицията да се съдържа абревиатурата СДС, като предложението на Националния съвет е : КП „Демократична България – СДС“.

 – Подреждането на листата за евроизборите да стане по най-демократичния начин, а именно – чрез отворени вътрешни избори. Ако това не се приеме, на СДС да се даде между първо и трето място в листата с кандидат-депутати за Европейския парламент.