Осем души пострадаха при пътни инциденти през уикенда

1
183
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Осем души пострадаха при пътни инциденти през уикенда. За щастие всички те са се разминали със сравнително леки травми. Ето какво докладват от полицията в понеделник:

В петък, при катастрофа на кръстовището на улиците “Освобождение” и “Александър Стамболийски” в Камено е пострадал 43-годишен велосипедист. Колоездачът е блъснат от лек автомобил “Сеат Ибиза”, управляван от 30-годишна жена. Тя отнела предимството на правомерно движещия се велосипедист, който е получил контузия на дясното коляно.

В същия ден на бургаската ул. “Индустриална” лек автомобил “Рено Меган Сценик” изскочил в насрещното и блъснал челно движещия се там “Нисан Екстрейл”. При произшествието е пострадал пътуващия в “Нисана” 53-годишен бургазлия, който е получил контузия на гръдния кош.

В петъчния ден се е случил и инцидент в района на гробището в село Лясково. При движение в посока Айтос, 19-годишната айтозлийка зад волана загубила контрол и блъснала возилото в крайпътно дърво. Пострадали са шофьорката и спътничката й – 17-годишна поморийка. За щастие и двете са получили само леки наранявания.

Отново на 15-и март е пострадал и 22-годишен пешеходец. Той бил блъснат от “Тойота Авенсис” на пешеходната пътека на кръстовището на “Ботева” и “Македония”. Водачът предприел ляв завой и отнел предимството на правомерно пресичащия млад бургазлия, който е с контузия на левия крак и повърхностна рана на главата.

Пешеходец е бил блъснат и в събота сутринта на ул. “Гурко”, в района до кръстовището с ул. “Проф. д-р Асен Златаров”. 31-годишен мъж от Китен предприел маневра назад и блъснал 81-годишен пешеходец, който е получил контузия на левия глезен.

По-късно в почивния ден, в района на пътен възел “Карнобат”, км 324 на АМ “Тракия”, самостоятелно е катастрофирал “Форд Галакси”, управляван от 61-годишен айтозлия. Пострадала е пътничка в колата – 17-годишно момиче, което е получило комоцио.

Късно вечерта на 16-и март се е случила и катастрофа в района на Ришкия проход. Причината е несъобразена скорост в ляв завой. “Пежо 206” се е преобърнало на пътя. Пострадала е 23-годишната водачка от село Прилеп.