Буланова подаде оставка като председател на комисията по преместваемите обекти

1
172
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Димитринка Буланова подаде оставка като председател на комисията по преместваемите обекти. Това стана ясно, след като ръководителят на местния парламент Константин Луков входира докладна за избор на нов председател.

Макар Луков да не посочва в документа мотивите на Буланова, причината за отказа й да заема апетитния пост са скандалите, които разтърсиха въпросната комисия в навечерието на туристическия сезон.

Припомняме Ви, че част от съветниците в комисията влязоха в остра полемика с представители на дребния бизнес в града заради жребиите, с които трябваше да се определят наематели на някои от най-желаните позиции в Бургас, за които се оказа, че има много мераклии да въртят търговия.

Представителите на бизнеса определиха регламентираното в правилника на комисията определяне на случаен принцип като незаконно, тъй като разполагат със съдебно решение по темата. Съветниците пък определиха конфликта по време на заседанието като “цирк”, който им пречи да си вършат работата.

Оказа се обаче, че проблемът е много по-сериозен, тъй като от всички определени за разполагане на преместваеми обекти места, шепа са т.нар. “горещи точки”, за които се борят всички. Останалите стоят незаети. Това е в ущърб както на бизнеса, така и на Общината, която не генерира достатъчно приходи от това перо.

Борбата за тези “горещи точки” пък рискува да прерасне в предпоставка за корупция и шуробаджанащина.