Професионални съвети за покупка на идеалната кухня

1
195
Добави коментар

07.12.2018

Задължително ли е кухнята да е перфектно обзаведена за да се създават в нея кулинарни шедьоври? Избора на мебелировка за тази част на дома в повечето случаи е леко надценявано. Много домакинства, които правят ремонт или ще се нанасят в нов дом са склонни да изберат варианти, които не само, че на са функционални, но се оказват и затормозяващи. Не е важно колко пари сте изхарчили за нова кухня, а дали тя е удобна. Върху този съществен мотив ще поразсъждаваме в днешната си публикация, като идеята е да предложим универсален модел, който наистина да е максимално ефективен и освен това изгоден.

И така в магазините за кухни попадаме на изобилие от варианти – модулни, стандартни, островни и други. За да се спрете на идеалния за Вашия дом модел не се отплесвайте по такива модели, които се отличават с нестандартен, иновативен и супер съвършен вид. Препоръките на опитните интериорни дизайнери е да имате предвид първо строителните специфики на помещението. От тук можете да тръгнете за да изберете подходящата кухня, която да може да се адаптира и да е напълно функционална. Има едно много важно правило при избора на кухненска мебел. Това е правилото на триъгълника. Несъмнено когато мебелите са позиционирани така, че движенията на кулинара, който се вихри в кухнята са под формата на триъгълник се спестяват много излишни движения. Това прави много оптимално и ефективно използването на всеки един от шкафовете, чекмеджетата и плотовете, което от своя страна спестява от времето за приготвянето на храната за домакинството.

Така, че ако следвате това интериорно правило можете да вземете доста бързо решение по отношение на покупката на нова кухненска мебел. след като сте избрали подходящия размер и сте се съобразили с триъгълното правило е време да помислите за стила и дизайна на кухнята. Съвета, който тук можем да Ви дадем е да избирате варианти, които са лесни за почистване и поддръжка. Кухнята, която ежедневно се използва и експлоатира на максимална степен няма как да остане дълго чиста. Но пък не бива да робувате на всяко петно, което се е появило след кулинарните Ви действия. За целта изберете максимално неутрални цветове на детайлите, които търпят най-голямо замърсяване. Ето, че по този начин не само ще имате винаги добре изглеждаща кухня, но няма да се налага и толкова често да я чистите.

Идва ред и на цената, която ще патите за новата си мебел. Казват, че потребителите си купуват такива мебели, които могат да си позволят. Това е така и ако не сте склонни да купувате на кредит наистина е най-добре да определите максимален бюджет, в който да се вместите.