Левски прибира пари от Меси – SportVox

1
142
Добави коментар
sheri
sheri

Левски няма да остане капо от Еркебулан Сейдахмет, дори ако не се възползва от опцията да го откупи, пише „Меридиан мач“.

„Сините“ са вкарали предвидлива клауза в договора си с Уфа. Тя гласи, че на „Герена“ ще вземат процент при следващ трансфер на Еркебулан Сейдахмет. В момента той играе в Левски като преотстъпен до края календарната 2019 година.

Меси, както го наричат в родината му, дори записа първи минути в родното първенство при победата над Верея с 4:3. Те го вкараха в историята на клуба като чужденец номер 120, който се е подвизавал за „сините“ в официален мач. Очаква се в следващите срещи той да получи по-голям шанс, след като в последно време играта на Жерсон Кабрал е на приливи и отливи.

Според запознати от Уфа са поставили на Еркебулан Сейдахмет доста сериозна цена. Руснаците са искали 2 милиона евро от казахстанските клубове, които са се опитали да го върнат в родината му. Нищо, че в Уфа той е бил със статута на резерва и почти не му е даден шанс за изява.

Сайтът „Трансфермарк“ пък го оценява на 300 000 евро. Самият футболист бе категоричен, че гледа на Левски като на трамплин, който може да го прати в по-силен отбор и явно не смята да се връща обратно в Уфа.