Михаил Билалов, Ники Урумов и Диана Досева дават прощална вечеря в НХК

1
158
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Прощална вечеря ще дадат Михаил Билалов, Ники Урумов и Диана Досева в петък, 22 март, от 19 ч. на сцената на НХК. Спектакълът „Прощална вечеря“ от Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт е дело на Сатиричен театър “Алеко Константинов” и Театър “Константин Величков” – Пазарджик и се играе за първи път в Бургас. Постановката е на Здравко Митков, а сценографията- на Петър Митев. 

„Прощална вечеря” е пиеса за дълбоките, сърдечни връзки, достигнали прага на своето изчерпване. Разказ за вечерите, на които отиваме без да ни се ходи и за приятелите, които вече не са ни близки. Дали го правим по навик или от малодушие и имаме ли силата да изчистим ежедневието си от минали хора и емоции ще ни разкажат Пиер и Клотилд Льокьор, които решават да организират прощална вечеря, с която да се разведат с приятелите- призраци.  Дали планът ще проработи и какви ще бъдат последствията ще научим утре от сцената на НХК.

Вече две години „Прощална вечеря“ се играе при голям интерес в България. Пиесата има номинация за „Кристален глобус” за най-добра пиеса и номинация „Молиер” за най-добра комедия. По време на XI Зимен фестивал на изкуствата „Сцена, палитра, слово“ „Прощална вечеря“ печели наградата за най-добър спектакъл. Участващият в нея Николай Урумов взима приза за най-добра мъжка роля.