Георги Дражев: Ще сезирам прокуратурата за източване на „Черноморец“

1
163
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

”Общински съвет няма информация откъде идват всички задължения на “Черноморец”. Чуват се слухове за румсървиз, нощувки и кетъринг в 5-звездни хотели. Твърди се за 55 млн. лева. Няма финансови документи и не може да се потвърди какви са задълженията. Ще уведомя прокуратурата и ще поискам тези документи да бъдат набавени. Според мен има документна измама с цел източване на дружеството”. Това заяви зам.-председателят на Общински съвет – Бургас – Георги Дражев на нарочна пресконференция в Бургас.

По думите му, до момента Общински съвет и представителите на администрацията в борда на директорите на дружеството не са били уведомени за делото, което Инспекцията по труда води за обявяване на ПСФК “Черноморец Бургас” в несъстоятелност. Дражев заяви, че има подозрения за това, че някой в Общината е бил наясно, но официално нито една от двете структури на местното самоуправление не е била информирана, макар да е акционер в дружеството.

Съветникът изрази притеснение, тъй като ПУП-ът на терена в района на стадион “Черноморец” е променен, което дава зелена светлина на инвеститор да застрои площите около и дори върху територията на спортното съоръжение. Дражев заяви още, че от 2005-а година се занимавал с казуса, но всичките му сигнали в прокуратурата ”отивали в кошчето”.

На журналистически въпрос дали същата съдба грози и стадион “Лазур”, зам.-председателят на ОбС без колебание заяви, че процесът вече бил започнал с презастрояването на терените около съоръжението, което възпрепятствало охраната му, както и блокирал паркирането при спортни изяви.

Дражев апелира прокуратурата да се намеси и да разследва случая с източването на “Черноморец”.