Офисът вече ухае на пролет

1
192
Добави коментар
svetla58
svetla58

Пролетта е времето, когато ни се иска да разгърнем целия си творчески потенциал и да го въплътим в различни аспекти на хабитата си. Това усещане се поражда у всички жени, независимо от професията или длъжността, която заемат. Затова, мили дами, бъдете спокойни. Има интересни, модерни и разчупени визии, дори за онези от вас, чиято позиция налага носенето на по-строго облекло в офиса. Скучновато сако, панталон с ръб или остър костюм – няма проблем. Вижте няколко супер свежи идеи, които бихте могли да приложите в лайфстайла си, за да бъдете облечени според наложения професионален етикет и в същото време да сте модерни и дори леко екстравагантни, без да излизате от границите на допустимото.

И тъй като температурите започват да се покачват, е време да запретнем ръкави и да подберем пролетния си гардероб. Чудсна идея е да започнем от работните визии, които ще носим. Оживете атмосферата в офиса с малко глътка чист въздух под формата на ярки цветове, несходни комбинации, причудливи форми, преувеличени рамене, разновидни костюми и всевъзможни щампи. Ето какво се очаква да носите в офиса този сезон.

Работещо момиче

Вашата нова пролетна работна униформа. Уголемен блейзър с мъжки профил, върху пищната флора на пола или рокля. Завършете аутфита си с чифт бели ботуши. Тук важен момент е цветът на блейзера – той трябва да е в един, по възможност, неутрален цвят, за да дадете свобода на щампите върху роклята. Там смело може да заложите на цяла градина принтирани цветя, защото това е идеалната щампа за пролетта.

Цветни изстрели

Добавете цвят в работния си гардероб под формата на панталони с висока талия и различни модели якета, които могат да бъдат стилизирани по безкрайни начини. Ярък панталон с ръб, който бихте могли да пуснете чак до петите, да го повдигнете малко до глезените или направо да пресечете прасците. Защо пък не и да си наберете цяла леха с пъстроцветни цветя.

Новият костюм

Разменете местата на саката и панталоните от два различни костюма, за да постигнете по-игрив ефект с визята си. А за още повече ‘Уау’, грабнете голяма пазарска чанта под мишница и go, go, go към офиса. Друго интересно решение е, когато женствеността срещне мъжеството. Не се страхувайте да си дръпнете нещо от гардероба на половинката.

Номерът с лятната рокля

Знаем, че все още е прекалено хладно за летните роклички, затова ви предлагаме хибриден вариант, на който можете да се наслаждавате повече от един ден седмично. За шикозна визия и за да не ви е студено, под любимата рокля сложете черна основа. Най-подходящият модел рокля е този без ръкав или с тънки презрамки. Впито черно боди или прилепнала блуза пък са идеалното решение за всичките ви рокли.

Наслояване

В дните, когато пролетните температури просто не са достатъчно високи, действайте стратегически и вложете внимание в избора на различните пластове, които ще рискувате да комбинирате. Две ключови фигури: тънко поло и късо сако. А за финален завършек – любимото палто. Две от трите трябва да са в сходни нюанси, по възможност – ярки, а третият компонент е добре да бъде в неутрален или контрастен, на останалите два, цвят.

Шалче около врата

Това е най-икономичното решение за смяна на офис визията. Отделете малко пари и се заредете с няколко различни модела шалчета, които да връзвате около врата си, за да разнообразите едноцветните си ансамбли. Можете да използвате и онези разкошни копринени шалчета за коса.

Класика в бяло

Ако още не сте си купили класическата бяла риза – то сега е моментът да го сторите. Този вечен компонент на офис мацките се промени, порасна или се смали, разшири се до невиждани размери и се прибра под корсет. Разкопча копчетата си и се защипа с брошка. Прибра се под колана на пола и се спусна свободно върху дънките. Дори стигна до места, за които не сме и предполагали, че може – спокойно влезе под роклите ни.

Блейзерите атакуват

Преувеличените рамене от 80-те години все още са в своята сила и мощ. В блейзер форма, look-ът работи идеално над любимите ви принтирани рокли или пък топ и панталон. В заключение – какъвто и блейзер да си изберете, няма да сгрешите!

В тренча

Когато става дума за пролетно облекло, класическият тренч никога няма да излезе от мода. Това парче се сработва с почти всичко в гардероба ви и е страхотно да се носи в офиса. Можете да се спрете на класическия модел и цвят или пък да посегнете към далеч по-смели решения. Със сигурност ще вТРЕНЧите всички.

 

Редактор: Марина Делева

Тагове
блейзер, бяла риза, дрехи за офиса, костюм, летни рокли, модерни дрехи, офис визия, пролетни рокли, работещо момиче, тренчкот, ярки цветове