Григор с летящ старт в Маями – SportVox

1
96
Добави коментар
sheri
sheri

В първия си официален мач от края на януари насам, Григор Димитров разби Фелисиано Лопес в мача си от Мастърс турнира в Маями с 6:1, 6:3 за точно един час игра.

Българинът не бе играл откакто отпадна в четвъртия кръг на „Australian Open“, когато се оплака от травма в рамото, но днес нямаше и помен от тези проблеми и напълно заслужено продължава напред в турнира.

Първият сет започна отлично за българина и той набързо поведе с 3:0 гейма след отлични сервиси и грешки на Лопес на негово подаване. Последва още един пробив за Гришо при 4:1 и логично хасковлията затвори първата част при 6:1.

Във втората част Фелисиано Лопес се задържа без пробив по-дълго, но при 2:2 допусна Григор да стигне до брейкбол и испанецът сам се би, след като еднолично взе решение да спре играта и да провери дали бекхенд на българина е бил в очертанията на корта. Топката се оказа добра и Гришо поведе с 3:2.

От там нататък Димитров игра много освободено, за да се стигне до 5:3 и сервис на Лопес, който той отново не успя да спечели и така Григор взе победата.