Слънце, въздух и вода – Wuhan Energy Flower

7
253
Добави коментар

     Този проект е част от природата, тъй като е изображение  на цвете като дизайн – огромна кала, която е символ на надежда, прогрес и развитие. Една  сграда, която е кандидат за  най-устойчиво строителство в  света, с която строителна фирма МД-90 ще Ви запознае  с най-интересното за нея:

    1. Устойчива сграда с нулеви енергийни показатели като консумация на енергия  – Wuhan Energy Flower

 

Wuhan Energy Flower

Нейни създатели като проект  са датските Soeters Van Eldonk architects и една от най-мащабните компании за иновативни технологии в строителството Grontmij през 2010 година. Една сграда с научна цел и лаборатории в Ухан, Китай, където климата е утежняващ – субтропичен и много влажен. Общата площ на цветето – кула е 68 480 м2 с височина от 140 метра Голямата кула е с височина от 140 метра, а край нея в основата има в кръг множество  по малки кули под формата на листа, където са лабораториите на института за технологии. Като истинско цвете използва слънчевата светлина чрез фотоволтаични клетки с площ от 3500м2 на върха на цветето, които улавят слънчевата светлина и я преобразуват в енергия,. Изразена в  параметри това е е 14 % от енергийната консумация годишно на сградата. Има собствена система за рециклиране на дъждовната вода и нейното преобразуване, което спестява 4800 тона вода. Резервоарът е разположен в основата на цветето Изградена е естествена вентилационна система, която осигурява свеж въздух в цялата сграда Оптична система за осветяване на подземния паркинг чрез светлинни тунели Покрива е конструиран така че да осигурява сянка в горещите летни дни Изградена е естествена вентилационна система, която осигурява свеж въздух в цялата сграда

      В Wuhan Energy Flower са вплетени трите природни сили – вятър, въздух и вода за да я превърнат в шедьовър на устойчиво и нулево строителство и иновативна  архитектура. Завършена в края на 2107 г, където на официална церемония при откриването и получава  международния сертификат BREEAM .

    Повече за устойчиво строителство у нас и по света, както и за нашите устойчиви сгради на сайта и блога на строителна фирма МД-90 за Варна и област.

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

ВREEM, Китай, Ухан, най-устойчивата сграда в света, стро, строителна фирма, строителна фирма МД-90, строителна фирма МД-90 за Варна и област, строителна фирма за Варна, устоичиви сгради и строителна фирма МД-90, устойчива сграда с нулени енергийни показатели като консумация на енергия, устойчиво строителство у на и по света, цветна енергийана сграда, Wuhan Energy Flower