10 спирки в София стават контейнери за събиране на пластмаса

2
324
Добави коментар
Admin9
Admin9

В рамките на месец 10 спирки на градския транспорт в София ще имат допълнителна функционалналност. Специални контейнери за разделно събиране на пластмасови отпадъци са вградени в съществуващите съоръжения и приканват: „Дай шанс на пластмасовата си бутилка да заживее отново“.

Нестандартната кампания е част от инициативата с 12-годишна история „Моят зелен град“, организирана от Кока-Кола в България в партньорство с ЕКОПАК България и Столична община. Целта на инициативата е да покаже, че заедно, с малко усилия на всеки от нас можем да направим града ни по-зелен и чист.

С количествения еквивалент на събраната пластмаса ще бъдат произведени първите в България 3D принтирани пейки от рециклирана пластмаса, които ще бъдат поставени в парка „Заимов“ в София.

Тази година „Моят зелен град“ е в подкрепа на глобалния ангажимент на Системата на Кока-Кола „Свят без отпадъци“, който има за цел събиране и рециклиране на еквивалента произведени и реализирани на пазара опаковки за еднократна употреба до 2030 г.

Редактор: Деница Райкова

Expert.bg