Как се избират подходящите мебели за офис?

1
193
Добави коментар

Избора на мебели за работното място може да е сериозно предизвикателство за работодателите. Оказва се, че малко офиси отговарят напълно на нуждите на служителите за пространство, комфорт и удобства. До голяма степен това се дължи на неправилно избраното мебелиране, с което работодателя е оборудвал площта. На първо място трябва да се тръгне от сферата на дейност на един офис – дали се занимава със счетоводство, адвокатски услуги, проектиране, финансови услуги и други. В зависимост от сферата, в която работят служителите те се нуждаят от изключително специфични мебели, които да подпомогнат работния им процес. Именно поради това днес в категориите офис мебели се предлагат разнообразни типажи обзавеждане, които да осигурят на работещите служители удобство и пълноценно изпълнение на ежедневните им ангажименти.

За да е максимално ефективно обзавеждането в един офис е добре да се има предвид броя на служителите, които ще се помещават в него както и общата му площ. Само така може да се направи прецизно разпределение на работните места, като по този начин всеки работещ ще може да има свое пространство и няма да се налага да дели и сантиметър площ със своите колеги. Ако на едно бюро има двама служители то бъдете сигурни, че нито един от тях няма да може да свърши ползотворно работата си. Затова ако офиса е твърде малък, а фирмата се нуждае от повече служители то по-добре наемете по – голямо помещение.

Освен мебели за самите работещи е добре да предвидите и такива за посетителите, които ще идват в офиса. Независимо от това дали това ще бъде работна маса или пък няколко посетителски стола те също влизат в мебелирането на офиса. Обособете специално място за бизнес срещи. Така вашите контрагенти и партньори ще се чувстват специални, а преговорите, които водите няма да бъдат обезпокоявани.

Стила на офис мебелите също не е за пренебрегване. Твърде кичозните мебели не се препоръчват. Отново е добре да изберете стил на обзавеждане, който да пасва на спецификата на извършваната дейност. Ако сте адвокат или пък нотариус не  е добре да залагате на ярки цветове, които повече подхождат на детски езиков център. Нужно е да има пълен синхрон и баланс, които не само да говорят за професионализъм, но също така да осигурят и удобство на всеки служител, който прекарва осем часа от деня си на работното си място. Офис мебелирането е специфична тематика и експертите съветват ако нямате способността да се справите сами с това да изберете интериорни дизайнери, които ще елиминират евентуалните грешки, които ще допуснете.