Доц. д-р Хубчев оглави АГ отделението на УМБАЛ „Дева Мария“

1
257
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Известният акушер-гинеколог доц. д-ц Георги Хубчев, д.м. е новият началник на отделението по акушерство и гинекология на университетска болница „Дева Мария“ в Бургас. 

До този момент доц. д-р Хубчев бе методически ръководител на отделението и гостуваше в определени дати в Бургас. С неговото идване, отделението по акушерство и гинекология прави следваща крачка напред в своето развитие и се превръща в Клиника по акушерство и гинекология.

Доц. д-р Георги Хубчев е акушер-гинеколог с огромен опит.  Завършил е Медицински университет в Плевен през 1980 г. Освен гинекология, има специализации по тазова хирургия, лапароскопска хирургия, урогинекология, онкогинекология, гинекологична ендокринология и 4D ехография (пренатална диагностика).

В началното на 2018 г.  доц. д-р Хубчев защитава десертация на тема „Оперативно лечение на стрес-инконтиненцията при жените“. Доц. д-р Хубчев е известен с редица иновативни подходи при лечение на гинекологични заболявания. Член е на Европейската асоциация по урогинекология.

Преди да поеме отделението по акушерство и гинекология в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, доц. д-р Георги Хубчев бе началник на акушеро-гинекологичния комплекс към УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе.