Тайната на корейските жени за порцеланова кожа

2
227
Добави коментар
seoslav
seoslav

Всяка дама поне веднъж благородно е завиждала на порцелановата и неувяхваща красота на корейките.

Генетичната предразположеност определено играе своята ключова роля за състоянието на кожата, но ритуалите и грижите винаги могат да наклонят везните в наша полза.

Можем ли, следвайки стъпки на корейките, да се сдобием с така бленуваната красота? Трябва да възприемаме времето, в което полагаме старание, не като бреме, а като инвестиция. Тя със сигурност ще ни се отплати с младо и свежо лице за по-дълго.

Ритуалът на почистването

Особено голямо внимание трябва да отделим на тази стъпка. Тук не говорим просто за сваляне на грима с лосион. Хубаво е да се използват почистващи продукти за грим на маслена основа, които без усилие да премахнат и последните следи от макиажа. Впоследствие, обилното измиване на лицето с пяна ще освежи и отстрани и най-малките остатъци.

Хидратация

Не забравяйте тоника за лице. Колкото по-бързо го приложите след измиване, толкова по добре. Есенциите и емулсиите, преди завършващия крем, подпомагат останалите продукти за постигане на стегната и блестяща кожа. За финал – нанесете хидратиращ продукт, според времето от деня. Сутрин е наложително да използвате такъв с UV фактор.

Противно на всеприетото мнение за постигане на бронзов тен, корейските жени извеждат в култ бялата си кожа. Никога не си позволяват дългосрочно излагане на слънчевите лъчи и задължително полагат защитни кремове. Помнете, че ултравиолетовите слънчеви лъчи увреждат необратимо кожните клетки!

Маски за лице

Няма да сбъркате, ако поне два пъти седмично използвате маска за лице. Разнообразието е огромно според типа кожа, който ще се третира. Особено популярни станаха напоследък лист-маските. Те са изключително приятни и удобни за нанасяне. Ефективни са и се отстраняват лесно.

Грижа за кожата под очите

Околоочният крем трябва да присъства ежедневно в разкрасяващите ритуали. Както нежната кожа под очите най-напред издава годините, така и областта на шията се нуждае от внимание. Не забравяйте да я хидратирате.

Лицева гимнастика

Упражненията на лицевите мускули и лекият масаж ще дадат своя принос в борбата срещу стареене. Освен че са релаксиращи и приятни, те активират колагеновите връзки и естественото стягане на кожата.

Начинът на хранене и гримът не са на последно място. Внимавайте с приема на мазнини, избирайте естествените от тях, защото това се отразява и на външния вид на кожата. Няма да сбъркате, ако се спрете на приема на женшен не само външно, а и вътрешно. Една ампула женшен с пчелно млечице дневно ще направи чудеса не само с кожата ви. Изключително добре повлиява имунитета на организма и се бори ефективно с хроничната умора.

Грим

Майсторски нанесеният макиаж, максимално близък до естествения вид, играе своята роля за постигане на кукленската порцеланова кожа. Много популярни напоследък са смесените кремчета, които съчетават в себе си няколко функции.

ВВ кремът има лека текстура и освен, че овлажнява, придава и цвят. СС вариантите осигуряват по-плътно покритие, коригират цвета и обогатяват с антиоксиданти. DD помадите предлагат ежедневна защита, хидратация и освен равномерния цвят, с който се сдобиваме, получаваме и слънцезащита.

Намерете всичко, от което имате нужда за вашето перфектно лице в онлайн супермаркета за козметика – За човека.