Общината пита бургазлии искат ли етажни паркинги

1
158
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Макар терени от междублоковите пространства и уличната мрежа редовно да се облагородяват и разчертават, новите паркинги не могат да поемат увеличаващия се брой автомобили. Поради тази причина, от Общината обмислят да реализират т.нар. “етажни паркинги”, които ще позволят на по-малки терени да се разкриват повече паркоместа. Това пък от своя страна би позволило и изграждането на повече паркови и градини.

Администрацията вече е идентифицирала подходяща локация за първия подобен паркинг в Бургас. Това е терен в един от най-урбанизираните градски жилищни комплекси – “Възраждане”, по ул. “Македония”. Върху него и в момента паркират автомобили, но на мястото могат да се съберат едва 20-30. Според предвиждането на Общината, в един подземен и шест надземни етажа там може да се осигури паркиране на около 100 – 110 автомобила.

Посоченото място в к-с “Възраждане” може да бъде използвано по много начини – положението да си остане същото, да се превърне в зелена площ или детска площадка… но там може да се изгради и етажният паркинг. Поради тази причина, от Общината се допитват и до бургазлии.

Подкрепяте ли генерално идеята за изграждане на етажни паркинги на различни места в града? Искате ли такова съоръжение на посочената локация в к-с “Възраждане” и по какъв начин да функционира то – по-ниска такса да плащат жителите на комплекса, по-скъпо да е за външните посетители, да е безплатен, с абонамент?

Вашите мнения и допълнителни предложения можете да изпращате на имейла на администрацията: [email protected].