Александра Фейгин: Доволна съм, но имам още по-големи цели

1
128
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Александра Фейгин се завърна в България след дебютното си участие на световно първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени. В Японския град Сайтама 16-годишната състезателка се класира 17-а, с което изравни най-доброто постижение на българка в историята. Припомняме, че през сезон 1992/1993 на същата позиция завършва Виктория Димитрова.

“Чувствам се много щастлива, защото постигнах много добър резултат. Доволна съм от себе си – справих се с вълнението, с треперенето пред голяма публика. Направих това, което трябваше. Радвам се, че приключи”, сподели Фейгин на летище “София”.

“На световното за юноши нямаше такава многобройна публика и не усещах напрежение. Докато сега в Япония цялата зала беше препълнена и се притеснявах повече. Но публиката много помагаше на нас състезателите и ни караше да се чувстваме спокойни. Не мислех за класиране, а как да изиграя по-чисто съчетанието. Не съжалявам за нищо, доволна съм. Оттук-нататък ми предстои само работа, много работа, защото се стремя към още по-големи цели”, добави тя.

Зад успехите на Александра Фейгин стои треньорският тандем Ина и Андрей Лутай. Ина е по-малката сестра на двукратната световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова, която която признава, че се вълнува много повече сега като треньор, отколкото когато е била състезателка.

 “Много е различно. Вълнението е доста по-голямо, защото стоиш отстрани и преживяваш всяка секунда. Емоцията е невероятна. Аз знам тя какво може, положихме изключително много усилия в последната година. Тя отиде доста подготвена на това състезание и знаех, че ще постигне много добър резултат. Единственото ми притеснение беше, че сме без български съдия и това, че много трудно ще приемат четвърти финал подред за нея. Но тя все пак беше толкова безапелационна, особено във волната програма, че те просто нямаше какво да направят. Очаквам все по-добри класирания от Саша”, сподели Ина Лутай.