Каракачанов внася Концепцията за ромите в МС до понеделник

1
151
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че скандалът с апартаментите не клати властта. На конференция за Концепцията за ромската интеграция, Каракачанов обяви още, че тази седмица ВМРО ще предложи законодателни промени, според които хората, които не могат да си плащат глобите, да полагат обществено-полезен труд.

Каракачанов обяви, че до дни внася в Парламента законопроект за обществено-полезния труд .

„Един социално слаб циганин извършва дребно административно нарушения, административно наказание – 200 лева глоба, няма откъде да ги плати, няма собственост, от социалната помощ не може да му вземеш и той буквално на втория път разбира, че е безнаказан. Когато има подобни административни нарушения или престъпления и не може да се плати глобата, ще се полага обществено-полезен труд.“, заяви Каракачанов.

Експерти подкрепиха мерките за ограничаване на социалните помощи, ако ромите не работят, а децата им не ходят на училище. Призоваха за трудовата им интеграция чрез социални предприятия.

Според Каракачанов, през последните 10 години България е инвестирала 1 млрд. лева за интеграция на ромите, но с нулев резултат. До понеделник той обеща да внесе Концепцията за ромите в МС.