ЕП отложи гласуването на пакета „Мобилност“, но само със седмица

1
138
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Предложенията относно Пакета за мобилност ще бъдат върнати обратно в Комисията по транспорт на ЕП за гласуване, преди да бъдат гласувани в пленарна зала на 3 или 4 април.

Поради големия брой внесени изменения по време на пленарната сесия, в сряда сутринта председателят на ЕП Антонио Таяни се обърна към Комисията по транспорт, в съответствие с член 175 от Правилника за дейност на ЕП, за да филтрира измененията чрез гласуване в комисия, преди да бъдат гласувани в пленарна зала през април.

Трите предложения за командировани шофьори, времето за почивка на шофьорите и правилата за достъп до професията автомобилен превозвач и до пазара на международни автомобилни превози на товари, са част от „Пакета за мобилност“ предложен от Европейската комисия през май 2017 г.

Промените не се харесаха на българските превозвачи, които продължават с протестите си, докато пакетът не бъде отложен за разглеждане от следващия Европарламент. На демонстрацията вчера, те заявиха, че ако в крайна сметка промените бъдат приети, ще стоварят във всяка европейска столица, гласувала “за” пакета, по един ТИР и ще го запалят.