НС прие оставката на Цветанов

1
166
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Народното събрание прие оставката на депутата от ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов със 121 гласа “за”, 7 – “против” и 3-ма въздържали се. Гласуването премина без дебати. Самият Цветанов не присъства в залата.

Припомняме Ви, че народният представител напуска Парламента във връзка със скандала за имотите на високопоставени политици, за които се твърди, че са закупили жилищата си много под пазарната стойност, което буди съмнения за корупция и търговия с влияние. Както вече Ви информирахме, с казуса се зае и прокуратурата.

Цветановата оставка е четвърта по ред, след тези на правосъдния министър Цецка Цачева, зам.-министъра на спорта Ваня Колева и зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов. Вече ексдепутатът обаче запазва на зам.-председателското си място в ГЕРБ и ще продължи да действа като началник на предизборния щаб.

На негово място в Парламента влиза великотърновския кандидат Георги Недев. На чело на парламентарната група пък бе поставен председателят на Комисията по здравеопазване д-р Даниела Дариткова.