Исторически парк посрещна първите блогъри

3
171
Добави коментар
IvanStl
IvanStl

В средата на март комплексът Исторически парк, чието откриване предстои на 22 юни тази година, посрещна първите блогъри от Германия. Наши сътрудници ги запознаха не само с неповторимия ни и единствен по рода си в целия свят туристически обект, но също така им организираха екскурзии да разгледат някои от най-значимите забележителности в България.

Блогърите от North Star Chronicles Reiseblog, Германия

Ето какво споделят немските блогъри от North Star Chronicles Reiseblog в първата си статия:

„В рамките на една седмица имахме възможността лично да се убедим в голямото разнообразие от културно и историческо наследство на България и съвсем честно мога да Ви кажа, че наистина е невероятно. Има над 40 хил. паметници на културата и за да ги разгледате всички, ще ви бъдат необходими седмици, за да пропътувате цялата страна.

Още по-невероятно и забележително е това, което се изгражда в близост до Варна, на брега на Черно море: Историческия парк. Тук, от лятото на 2019, ще можете да се отправите на едно специално пътуване от епохата на неолита до Второто Българско Царство – един отрязък от време от близо 7 000 години ще може да бъде съпреживян тук на място.

В Историческия парк ще видите известни тракийски гробници, като тази в Поморие, Храм от римско време и средновековни крепости, тук всичко ще бъде възстановено подобно на оригиналите, а много от тях дори в истинските им размери. Какво по хубаво от това – историята на България на едно място.

При строежите в парка използваните материали са същите, каквито са били използвани при изграждането на оригиналните обекти. Ако храмът тогава е бил от мрамор, така е и в парка – също от мрамор!

Посетителите ще могат да възприемат миналото не само визуално, но и да бъдат активно ангажирани, ще могат сами да стрелят с лък, или да се уверят, че изработването на каменни инструменти от бита е било истинско изкуство.

Посетителите ще могат дори да пренощуват в специално построени ваканционни къщи, които представляват неповторимо съчетание от древни и съвременни елементи и предлагат нужното удобство на съвременния живот.

Ако искате да научите, как ще изглежда паркът, когато е в напълно завършен вид, посетете сайта http://ipark.bg.“

За връзка