Защо е важно да използваме основи за грим

4
248
Добави коментар
seoslav
seoslav

Добре положеният макиаж винаги изглежда класно върху равна, гладка и сияйна повърхност

Всяка жена си мечтае за съвършена кожа без досадни малки недостатъци, но за огромно съжаление малцина са надарени с такава. Старателният грим изисква гладка и сияйна повърхност. Фините линии и видимите пори не са добър другар на безупречния външен вид. И тук идва огромната роля, която играе основата за грим. 

Основата в помощ на дълготрайния грим

С нейна помощ кожната повърхност ще бъде изравнена, матирана и гладка – идеално подготвена за разкрасяващ макиаж. Не си мислете обаче, че това е единственото й приложение. Не само ще постигнете перфектна основа, но дълготрайността на грима ще се повиши с до няколко часа. В тази връзка, на козметичния пазар бихте могли да откриете, както основи за цялото лице, така и подсилващи определен продукт, като например основа за сенки за очи или основа за червило. Изборът е голям, а решението зависи от нуждите и желанията ви. 

Основа за сенки

Когато положите база върху очите, преди нанасянето на сенките, това не само ще запази по-дълго интензивния цвят, но ще предотврати струпването им в гънките на клепача. Много неприятен ефект, който лесно може да се избегне с основа за сенки за очи. С нея цял ден гримът ще изглежда току що положен. Струва си усилието. 

Основа за червило

Напоследък е много модерно да се използват матирани червила, чиято дълготрайност надминава в пъти гланца за устни, но ако опитате да го поставите върху основа, трудно ще се откажете от нея. Дори след леко хапване или кафе устните ще запазят привлекателния си и изкусителен вид. 

Видове

Основите за грим са различни видове според типа кожа и целта, която искате да постигнете. Тези, които са предназначени за по-мазна, предлагат матиращ ефект. За по-зряла може да използвате продукт, който успешно ще прикрие разширените пори и фините бръчки. Ще откриете и гелообразни продукти, които правят кожата мека на допир и с равномерен тен. Някои основи са с по-покривен и плътен цвят от други, така че биха могли да се използват и самостоятелно. С тях ще добиете лек и изключително естествен вид, без усилие. 

Как да я използваме

Нанасянето на основата за грим трябва да стане след попиване на овлажняващия крем. Количеството трябва да е премерено. В никакъв случай обилно. Кожата само трябва да се приглади, за да се създаде идеална матова повърхност. Все пак не бихте желали да добиете ефекта на маска. След старателното разнасяне по цялото лице и контурите му, сте готови за следващата стъпка, според предпочитаните от вас продукти. 

Отстраняване

Основата за грим няма да запуши порите, но все пак не пропускайте след целодневния задоволителен ефект на този чуден продукт, да почистите кожата особено старателно и в дълбочина. Както споменахме не веднъж, основата е дълготрайна, а ние искаме свежа и отпочинала кожа на следващия ден, готова да поеме отново разкрасителните ритуали. И след всичко това логично се питаме – как сме живели до сега, без този незаменим продукт?!