Онлайн магазин (търговия в интернет) Маркетинг и реклама на електронен магазин. Онлайн бизнес

1
175
Добави коментар

Онлайн магазин (търговия в интернет)
Маркетинг и реклама на електронен магазин. Онлайн бизнес

Нищо не обобщава блясъка на онлайн маркетинга в днешния сценарий като този цитат. Онлайн маркетингът е всичко, за да сте на точното място в точното време. С виртуалното пространство, което нахлува във всяко кътче и ъгъл на живота ни, тук ще намерите аудиторията си.

Онлайн е мястото да бъде

От социалните медии до порталите за електронна търговия, нашите настоящи поколения се събуждат с екраните на слушалките си, емотират се само чрез звукови сигнали и блокове. Никой повече не се среща физически или поздравява, вместо това „харесваме“ и „коментираме“. Така че, подобно на всяка добра маркетингова стратегия, която започва с хода на клиента, сега е времето да станем дигитални. Онлайн маркетингът се превърна в най-новата мода, определен маркетинг трябва да направи всички мултинационални компании. Онлайн маркетинговите компании и услуги са най-търсените от големите корпорации. Ползите от онлайн маркетинга в сравнение със своите колеги – традиционният / офлайн маркетинг, са толкова лъскави и ярки, че е станало невъзможно да си затворят очите. Да разгледаме основните предимства:

„Светът е вашият етап“: С онлайн маркетинговите услуги вашият обхват е наистина великодушен. Тя се разширява както по отношение на демографската, така и на значимостта. Дълбоки джобове и тежки банкови сметки вече не са реквизити, за да бъдат забелязани и продавани продукти. Например, един местен земеделски производител от едната страна на света, сега може да вземе продукцията си и да го покаже онлайн, за да достигне до потенциален клиент, който живее от другата страна. Всичко, което той ще трябва да направи, е да използва интернет, за да продава този продукт, заедно с някои интелигентни стратегии за SEO, за да го постави сред правилната тълпа.

– Смейте се по целия път до банката. Не е изненадващо, че рапърите в цял свят раздават такива фрази за улов. В крайна сметка, как може някой да избяга от факта, че всеки бизнес и корпорация е светът, към който работи – „печалба“, наричана „приходи“, „връщане“, „мула“? Така че, когато резултатите са толкова примамливи, кой няма да скочи? С възможността да достигнат до целевата аудитория директно и лично, продажбите са задължени да се покачат по подразбиране.

„Право от устата на коня“ – С дигиталния маркетинг можете да документирате всяко движение на вашия потребител. Във виртуалното пространство всичко става прозрачно – доброто, лошото и грозното е отворено за всеки да съди. Не биете около храста, ще получите незабавна обратна връзка и незабавен доклад за представянето на вашия продукт. Можете директно да достигнете до клиента и да изградите лична връзка. Услугите могат да бъдат персонализирани. Също така, тъй като всички са онлайн през цялото време, да сте на това място ще ви направи по-видими.

„Маркиране на вашата територия“ – Дигиталният маркетинг обещава драстично да намали разходите за маркетинг. Над всички други предимства, Пасхата от традиционен или офлайн маркетинг до онлайн е длъжна да бъде изключително икономична. Вашата агенция за онлайн маркетинг ще ви помогне да изберете вашата аудитория и да инвестирате в достигане само до тях. Той също така ще намали разходите Ви за един уникален потребител. Например: докато инвестиция от 5000 AED в спонсорство за събиране или събитие достига до 5000 потенциални клиенти, онлайн кампанията чрез вирусно видео в социалните медии ще задържи 10 пъти повече.

„Нещо за всички“ – пространството за онлайн маркетинг не е запазено за кой кой е в света на бизнеса. Дори един малък бизнес или стартиращ бизнес може да извлече ползи изцяло. Това е красотата на тази среда. Подобна възможност предоставя на предприятията справедлив шанс да докажат своята самочувствие въз основа на качеството на услугите / продукта. За първи път едно малко предприятие може да даде на големите риби на пазара пробег за парите си. Да я превърнем в всеобхватна среда, в която да управлява бизнеса.

„Оцеляване на най-силния“ – Бизнесът процъфтява, всеки иска част от него. Така че, за да оцелеете в тази луда бързане, трябва винаги да сте на крачка напред. Да бъдеш в дигиталната дава директни прозрения в твоите пазари и демография. Това ви дава възможност да прецените как вашите конкуренти се движат и планират опровержение. Онлайн маркетинговите компании помагат на марката ви да се превърне в блясък и новата ера. Следователно, уверете се на потребителя, че продуктът / услугите, които предлагате, са най-съвременни и най-съвременни в цялата си цялост.

 

Уеб дизайн и изработка на уеб сайт
Мобилна версия (responsive). Фирмен уеб сайт, рекламен сайт, онлайн магазини уеб директория

Ако търсите да получите първите си онлайн маркетингови усилия, няма време като настоящето да започнете. С толкова много бизнес, генериращи от онлайн и мобилни търсения, ако нямате онлайн маркетингова стратегия, вече сте зад кривата. За щастие за вас, ние имаме шестте основни стъпки за онлайн маркетинг, които трябва да предприемете, за да направите кампанията и усилията си в най-кратки срокове.

Шест жизненоважни маркетингови стъпки за успех на интернет маркетинга

Независимо от вашия продукт, услуга или цялостен очакван резултат, тези осем стъпки за онлайн маркетинг успех ще ви помогнат да реализирате целите си, от началото до пазара, като ви помага да увеличите крайния си резултат чрез укрепване на онлайн продажбите.

1. Определяне на стратегия за ключови думи. В най-простото обяснение за това как работи онлайн маркетинг, хората използват ключовите думи, за да намерят сайта ви, което увеличава продажбите ви. Разбира се, това е много по-сложно от това, но това ви дава усещането колко важна е стратегията ви за ключови думи. Ключовите думи са думите, които хората въвеждат в търсачките, за да намерят това, което търсят. Ако сте компания за подстригване на кучета в Boise, някои от ключовите Ви думи ще бъдат „Boise“ и „Dog dogoming“. Но тъй като вероятно не сте единственият гроумер в Boise, ще имате конкуренция там за тези ключови думи. Това е мястото, където стратегията ви за ключови думи влиза в игра. Целта тук е да се намерят ключови думи с голям обем на търсене, но с ниска конкуренция. Това означава, че хората търсят тези ключови думи, но конкуренцията ви не е оптимизирала сайтовете им за тези думи. Като използвате инструменти за ключови думи като Google Планировчик на ключови думи от AdWords или от инструмента за ключови думи на Wordstream (и двата безплатни), можете да изследвате и планирате ефективно стратегията си за ключови думи.

2. Оптимизиране на уебсайта ви, за да увеличите онлайн присъствието си. След като имате ключови думи, е време да ги използвате, за да оптимизирате уебсайта си. Оптимизирането означава просто създаване на уебсайт, който е по-лесно открит от търсачките. За да направите това, трябва да поръсите ключовите си думи в съдържанието на страницата си, включително заглавията на видеоклиповете, линиите на маркерите, URL адреса, алтернативния текст, субтитрите ви и т.н. По принцип искате ключовите думи да се показват така, че когато Въведена е заявка, когато търсачката обхожда сайта ви и индексира страниците ви, ще разбере, че сайтът ви е подходящ за тези ключови думи и на свой ред потенциалните ви клиенти. Търсачката ще насочи трафика към вашия сайт, увеличавайки по този начин шансовете да направите продажба, което е целта на онлайн маркетинга.

3. Създаване на блог и съдържателен маркетинг . Част от съдържанието на вашия сайт, които могат да бъдат оптимизирани по ключови думи, ще бъдат вашите блогове. Блоговете са форма на маркетингово съдържание или съдържание, което има специфичната цел да управлява продажбите. Всъщност, цялото съдържание на сайта ви трябва да води до продажби според интернет маркетинга 101, но също така трябва да донесе известна стойност на зрителите ви. Това ще ги задържа, както и ще придаде стойност на вашия продукт, услуга или добро. Плюс това, блоговете имат няколко допълнителни предимства, като например създаването на ново съдържание (което ви помага да се класирате по-високо и да оставате актуални в очите на търсачките и клиентите) и да имате способността да ставате вирусни. Елемент, който е вирусен (най-вероятно чрез социални медии, но понякога в електронна поща и други медии), ще увеличи обсега на вашата марка и съобщение.

4. Промотиране на вашето съдържание чрез социални медии. Социалните медии са огромна и безплатна онлайн платформа за маркетинг, която е задължителна за всеки, който иска да увеличи продажбите си онлайн. Ако вече не сте в сайтове на социални медии като Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram и Pinterest, трябва да сте до края на деня. Социалните медии ви позволяват да се свързвате и да общувате с фенове и клиенти, да приспособявате и доставяте вашето брандирано съобщение безплатно, като същевременно създавате повече пътища към уебсайта си и ви държи свежи в умовете на вашите клиенти – и това е само върхът на айсберга. Долната линия е, че социалните медии са най-популярният онлайн маркетинг инструмент днес.

5. Превръщане на лидерите в конверсии. След като влезете в сайта ви, искате да имате структура на фуния за продажби, която постоянно привлича клиентите към покупка / записване / изтегляне / и т.н. Това е жизненоважно за успеха на вашите онлайн маркетингови усилия. За да направите това, вашият уебсайт трябва да осигури лесен за използване клиентски опит, който не ги отклонява от крайната цел (конверсията). Клиентът трябва да получава увеличаваща се стойност на всяка стъпка от пътя, като ги привлича допълнително към фунията на продажбите. Сайтът трябва също така да изясни какво трябва да направи клиентът чрез използването на ясни и кратки призиви за действие.

6. Анализиране и усъвършенстване на вашите стратегии . И накрая, трябва постоянно да наблюдавате, анализирате и усъвършенствате своите онлайн маркетингови стратегии. Можете да направите това чрез няколко безплатни сайта като Google Анализ и Google Webmaster. Проследяването на успеха на сайта Ви чрез анализиране на ефективността на стратегията Ви за ключови думи и показателите, като например степента на отпадане, ще ви позволи да промените и подобрите маркетинговите си стратегии в мрежата, като се стремите да оптимизирате трафика и реализациите си. Искате съобщението ви да се насочва все повече и повече към точната база от клиенти, от която се нуждаете, за да увеличите продажбите, общата цел на всички онлайн маркетинг.

Подобряване на Вашите онлайн маркетингови усилия за по-голям успех

След като сте приложили тези шест онлайн стъпки за маркетинг, повечето от вашите основи за онлайн маркетинг успех ще бъдат положени. Разбира се, важно е да разберете, че онлайн маркетингът е непрекъснато усилие – няма пасивни действия, които могат да доведат до истински успех в интернет маркетинга. Трябва постоянно да анализирате и усъвършенствате стратегиите си за маркетингови кампании, както и да предоставяте ново съдържание, ако искате да останете актуални във вашата ниша.

И докато съществуват и прости и сложни начини да се правят тези неща, най-важното е, че те трябва да свършат. Какъв път ще вземете зависи от вашите онлайн маркетингови цели и от времето и енергията, които искате да похарчите. Разбира се, винаги можете да аутсорсирате тези работни места, но независимо от това дали искате другите да ги правят за вас или искате да се справите с всичко сами, за да намалите разходите, има някои ключови моменти за напредъка с вашите онлайн маркетингови усилия. трябва да разберат.

Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други

Първите стъпки, за да работите сами, когато сте решили да предприемете стъпка към онлайн маркетинга, има няколко неща, за които трябва да помислите.

– Защо искам да пазарувам онлайн?

-Какво искам да продавам онлайн?

-Какво знам за маркетинга онлайн?

Ако отговорът е „Не знам“, днес е вашият щастлив ден. Ще споделя някои от стъпките, които съм научил за онлайн маркетинга чрез безкрайно тестване и настройване.

ВАШЕТО ЗАЩО

Защо искате да продавате онлайн?

Дали това ще подобри вашия офлайн бизнес?

Да можеш да печелиш пари, без да напускаш дома си?

или…

Онлайн маркетингът е по-лесен от маркетинга офлайн, защото онлайн маркетингът се грижи за себе си и ви прави пари на автопилот?

Ако това е последният отговор за голяма изненада. В онлайн маркетинга няма такова нещо като EASY или AUTOPILOT. Е, сигурно е, но не по начина, по който мнозина мислят. Онлайн маркетингът е прост, но не и лесен. Което означава, че е необходима много работа, за да я настроите и трябва постоянно да променяте и тествате, за да увеличите ефективността и печалбите си. Надявам се, че сега не съм ви изплашил. Онлайн маркетингът е много забавен и можете да създадете приятели по целия свят.

ВАШИЯ ПАЗАР / NICHE

И така, откъде да започнеш, когато разбереш защо?

Специфичен пазар. Вашата ниша. Просто като това.

И така, какво е ниша и къде мога да намеря пазара си?

Ами, има много места, където да откриете това. Преди всичко. Вие ще искате да се насочите към ниша, която всъщност е печеливша. Това, което не искате, е да продадете ниша, където никой не купува нищо или ниша, която плаща много ниско. Искате ниша, която е в тенденция, така да се каже. Това е, за което всички говорят и какво се интересуват от изучаването, използването и закупуването.

Например.

Обучение онлайн маркетинг е голяма ниша с много хора, които търсят информация за него всеки ден. За да намерите монетизираща ниша, ще трябва да разгледате тенденциите.

Някога видял ли е кошницата през водния маркуч?

Както и да е, тенденциите са това, което хората се интересуват и това, което хората купуват.

Какво търсят хората?

Какви са основните им опасения?

Когато става въпрос за онлайн маркетинг, това са най-важните въпроси за намиране на отговор. Така че ще трябва да направите някои изследвания. Казах ли някои. Имам предвид много. Можете основно да кажете, че онлайн МАРКЕТИНГ е всичко за изследване на пазара. Ако знаете какви пазарни желания желаете, знайте какво да им направите. Ако искате да останете напред в онлайн маркетинговата игра. Водете дневник за ежедневните си дейности.

След 1 година ще имате много информация и информация, които бихте могли да използвате. Дотогава вашият онлайн маркетинг бизнес ще бъде много по-различен и ще имате различен поглед върху това. Дотогава вероятно ще сте забравили какво е било, когато искате да научите онлайн маркетинг. Защо да не държите дневник по въпроси и да го използвате, когато решите, че трябва да научите съпруг, приятел или нов член на екипа за онлайн маркетинга.

Какви бяха въпросите ти тогава?

Е, сега е лесно за вас. Те са това, което искаш днес. Затова ги запазете като изследване за по-късен проект и си водете бележки за вашите борби, проблеми и недостиг при изучаване на онлайн маркетинга. Сега, това е само за да започнете, за да можете да я използвате в бъдеще.

А сега? Сега е, когато имате своите проблеми. Как да ги решите и да отидете с вашия онлайн маркетинг бизнес?

Ето го…

ТВОИТЕ УМЕНИЯ

Сигурен съм, че имате набор от определени умения.

Дали тези умения са от значение за маркетинга и бизнеса?

Ако не, може би искате да помислите за придобиване на набор от тези умения, преди да се хвърлите в бизнес. Дали онлайн или офлайн. Първото нещо, което трябва да направите, е да оцените вашето дърво на уменията. Една проста карта на ума може да свърши работа или просто списък с това, което знаете. Ранжирайте ги на това колко опитен и добър сте в умение.

Оградете трите най-добри умения, които притежавате. Това ли е много добре? Страхотен!

Дали изобщо са печеливши или монетизиращи . Това означава, че те могат да ви направят пари (с малко фантазия и въображение). Ако не, изберете следващото умение. Това е основният ви фокус. Сега, подчертайте трите умения на дъното, които не сте много или въобще притежавате, но все още сте в контекст с вашите най-добри умения. Това са уменията, които трябва да се съсредоточите върху ученето. 1 трябва да бъде онлайн маркетинг.

Прилагайте същото правило както при най-добрите ви умения, но с малкото ощипване, те са полезни и подобряват ли ви топ 3?

СЛЕДВАЩА СТЪПКА!

Сега имате някои умения, в които сте добри и някои, които ще се фокусирате върху ученето. С времето ще имате 6 умения, в които сте много добри.

Прегледайте отново тази статия и приложите стъпките.

На този етап не сме сигурни, че имате цялата информация в тази тема, която трябва да я разберете напълно.

Сега, ние осъзнаваме, че тази статия не може да се побере цяла инструкция за онлайн маркетинг, така че аз записах серия видео, за да започна.

 

Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други

Както може би си спомняте не много отдавна, имахме интернет връзки чрез телефонна линия, щастливо прегледахме любимите си уебсайтове, чакащи често няколко минути за снимки и дълги параграфи с фънки шрифтове и цветове за зареждане. В онези дни нямахме много опции, за повечето хора идеята за закупуване на онлайн изглеждаше като 70-и филм от научната фантастика.

Поради високите разходи, свързани със създаването на уебсайт в ранните епохи на интернет, това беше луксозен елемент от по-големите компании; почти се почувства като символ на статута. Днес, както вече знаете, много неща са се променили.

Днес вашият сайт е може би един от най-добрите инструменти за продажби, които вашият бизнес може да има, ето защо

Това е най-добрият ви инструмент за генериране на олово: на днешния пазар дори по-малките компании могат да се конкурират с най-големите компании в света за потенциални клиенти

Това е най-рентабилният инструмент за продажби: забравете вестниците, жълтите книги и старите медии, уебсайтовете могат да приемат поръчки, да приемат нови клиенти и много повече, без да се налага някой да чака поръчка по телефона.

Това е бърз инструмент за маркетингови тестове: с едно натискане на бутон можете да промените името на продуктите, цените, снимките, копирането и още много други неща, за да видите какво е по-привлекателно за вашите клиенти, „късмет, опитвайки се с каталог“

Това е вашият собственик на търговец и продавач: създаването на уебсайт за електронна търговия днес е не само лесно, но и достъпно, вашият уебсайт може да приема поръчки, плащания и автоматично обработва поръчките и да ги доставя, ако е необходимо

Разбиране на онлайн маркетинга и неговия процес

Да, вашият сайт е вероятно един от най-важните активи във вашите онлайн маркетингови усилия, но далеч не е единственото нещо, от което се нуждаете, когато създавате интернет маркетинг кампания. Повечето малки фирми правят грешката да вярват, че само с поставянето на уебсайт с 5 страници в каталога заедно в мрежата, всички клиенти, които са чакали, ще бъдат привлечени. В днешния конкурентен пазар това рядко ще направи нещо за вашата компания.

Ако искате да създадете успешна маркетингова кампания, трябва да създадете и следвате стъпка по стъпка процеса, за да стартирате и развивате бизнеса си онлайн.

Стъпка 1: Вземете отговор и бъдете последователни

Можете да постигнете успех в онлайн маркетинга, ако поставите време и всеотдайност да се образовате за различните онлайн маркетингови стратегии и да поемете отговорността за вашите онлайн усилия. Ако поставите уебсайт, Facebook страница и Twitter сметка само за да го оставите на мира и никога да не се върнете към него, провалът скоро ще ви последва и повечето хора обвиняват някакъв неясен зъл интернет бог, където мислите, че сте закъсняли в играта, че не сте 22-годишен Харвардски гений или че просто не ви е нещастие. Повярвайте ми, че много хора минават през това, само за да се върнат години по-късно, като съжаляват за всички успехи, които биха постигнали, ако са останали само с него.

Вашият онлайн маркетинг се нуждае от чудесен образ: започвайки от цветовете, които избирате за вашето лого и шрифта, който използвате в уебсайта си, вашето онлайн маркетингово съобщение трябва да бъде ясно. Помнете, че всичко, което повечето хора виждат в медиите всеки ден, често е по-малко. Забравете летящите цветни букви и гръмогласна музика на вашия сайт, шансовете са просто да се смесят със сладката мека онлайн радиостанция на вашия клиент и просто сте я накарали да затвори браузъра си възможно най-бързо. Не забравяйте да поставите едни и същи творчески елементи на всичките си маркетингови материали, както правите в уебсайта си, така че да можете да създадете така наречената бизнес марка.

Всичко за хостинг и домейни: днес се регистрират милиони домейни всеки ден, което не е толкова лесно, колкото да се намери добро име на домейн за бизнеса ви, имайте предвид, че има много различни онлайн маркетингови стратегии, които могат да бъдат подобрени чрез добро име на домейн например, ако имате домейн, който включва правилните ключови думи за вашия бизнес, това в крайна сметка ще ви помогне с усилията ви за оптимизация на търсачките. Също така имайте предвид, че хостингът е много достъпен в днешно време, когато си спомням, че имах приятели, които плащаха над $ 50 на месец за основна хостинг услуга. Днес можете да получите голяма хостинг услуга с всички необходими инструменти за вашия сайт на ниски месечни разходи.

Стъпка 2: Създайте своя онлайн марка

Дизайн на уебсайтове: Не се заблуждавайте от някои от по-големите компании, които ви казват, че уеб дизайнът е неясен свят на магьосници и дизайнерски богини. С напредъка в днешните онлайн технологии е доста достъпно да има страхотен и ефективен уебсайт, проектиран. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че сте намерили 17-годишния си племенник, за да проектирате уебсайта си, както съм виждал преди, или да отида в Craigslist и да открия, че уеб дизайнерът от $ 20 ще създаде вашия онлайн шедьовър. доведе до неуспех в онлайн маркетинга. Казвам само, че не е нужно да харчите 5 или 7 хиляди долара, за да получите много ефективен и привлекателен уебсайт.

Всичко е в съдържанието: Не следвайте същата грешка на много собственици на малки фирми, когато започнат да създават уебсайт, където те поставят цялото време и енергия, за да намерят точните цветове, перфектното лого на всички страхотни изображения за уебсайта, но те пренебрегвайте създаването на най-доброто копие и съдържание, което клиентите им да четат, след като повечето хора отиват онлайн, за да намерят полезна информация. Не само това, но скоро, когато откриете чудесата на оптимизацията за търсачки, бързо ще откриете, че съдържанието на вашия уебсайт е ключов фактор за вашите онлайн маркетингови усилия. Ако не се чувствате толкова креативно, колкото сте били в клас на младши стихосбирки, аз силно препоръчвам да намерите някой, който да ви помогне да създадете завладяващо съдържание за вашия сайт.

Комуникация на вашата оферта: Много компании се разсейват и използват уебсайта си като трикратна брошура. Уверете се, че намирате единствената причина, поради която някой ще посети сайта ви и ясно дайте на посетителите какво трябва да предложите. Тя може да бъде проста форма за контакт за повече информация, видео за продажби или добре сглобена страница за продажби с интегрирано онлайн плащане, каквото и да е, уверете се, че ясно кажете на потенциалните си клиенти какво предлагате и какви действия искате да предприемете.

Стъпка 3: Създайте аудиторията си

Бих могъл буквално да напиша 10 книги по тази тема и определено ще ви дам по-подробна информация по-късно, но ето как някои казват „къде се случва магията“, ето къде можете да се откажете, за да имате най-подходящия уебсайт, всички социални медийни страници в света и т.н., ако никой не ви намира онлайн, няма смисъл да губите ценно време и пари за тези интернет приключения. Трафик = клиенти = продажби

Оптимизация за търсачки: SEO или оптимизацията за търсачки е може би една от най-важните части от онлайн маркетинговия пъзел. Това е мястото, където, ако е направено правилно, може да вземете вашия бизнес от малък магазин за поп и майка до голям онлайн търговец на дребно. По принцип милиони хора търсят всеки ден услуги и продукти онлайн чрез търсачки, SEO е това, което ви помага да победите конкуренцията, така че повече хора ще ви намерят.

Социални медии: Ако досега не знаете какво е Facebook или Twitter, трябва да сте живели под скала през последните 5 години. Както знаете, днес почти всеки е свързан онлайн със своите приятели, семейство и колеги чрез някой сайт на социалните медии. Трябва да се възползвате от това, като създадете кампания в социалните медии, както обясних по-рано за уеб дизайна, няма да направите много, като просто поставите потребителски профил във Facebook или Google+, трябва да създадете стратегия, за да достигнете до всички тези възможности клиенти, с които лесно можете да взаимодействате онлайн.

Платена онлайн реклама: Също толкова важно, колкото и някои други онлайн маркетингови методи, платени онлайн реклами, може да бъде много ефективен инструмент за продажби. Между Google Adwords, Facebook и банерни реклами има много компании, които търсят да прекарате любимите си долари с тях, уверете се, че преди да вземете блестящата си кредитна карта от портфейла си, анализирате и разберете къде отиват парите ви и как това ще помогне на вашите онлайн маркетингови усилия.

Има много други онлайн маркетингови стратегии, които ще следват, за сега исках да покрия някои от най-важните основи, които се надяваме да ви насочат в правилната посока. Моля, не забравяйте за още съвети и информация, които да ви помогнат да създадете или подобрите маркетинговите си кампании за малък бизнес онлайн.

 

Видове уеб сайтове (статични и динамични)
Уеб сайтове за електронна търговия, блогове, информационни сайтове, уеб сайт каталог, социални медии и други

Компонентите и елементите на онлайн маркетинга

Докато създаването на успешна маркетингова кампания никога не е било лесно, появата на онлайн маркетинга донякъде е опростила процеса, като в същото време я поставя директно в ръцете на онлайн маркетолога. Надяваме се, че като следваме тези онлайн маркетинг съвети, можем да опростим процеса по-нататък, което ще позволи на вас и вашата маркетингова кампания да се възползвате от тези 7 стъпки към успеха.

Компонентите на онлайн маркетинга

Има три основни компонента за онлайн маркетинга: блогът, уебсайтът и социалната мрежа. Блогът ви позволява да споделяте информация, основната цел на интернет, докато уебсайтът ви позволява да популяризирате бизнеса си. Използването на социалната мрежа за разпространение на думата сред огромен брой онлайн потребители също стана фундаментално за успешна онлайн маркетингова кампания. Разбирането на ефективното използване на тези три компонента на онлайн маркетинга ще подобри значително кампанията Ви, като същевременно значително подобри шансовете ви за успех.

Блогът

Вашият блог е мястото, където наистина можете да блестите като индивид; споделяне на знания, опит и опит. Това е мястото, където хората ще се запознаят с вас и, въпреки че това понятие плаши някои, поставяйки себе си там е от решаващо значение за успеха на вашата онлайн маркетингова кампания. Почти се разбира, че хората предпочитат да купуват от някой, когото познават и имат доверие – почти. Ако те не ви се доверяват, защо трябва да купуват от вас? И ако те не ви познават, как може да ви се доверят?

Като споделяте част от себе си, вашите знания, опит, цели и ценности, вие създавате емоционална връзка с бъдещия си клиент или клиент. Позволявайки им да споделят малко от вашия свят, чрез комбинация от писмено съдържание, картини, дори аудио и видео, те ще се чувстват така, сякаш те опознават. Това може само да доведе до повишено доверие.

Вашият блог е най-доброто място за това. Можете дори да започнете да взаимодействате с индивиди тук, чрез насърчаване на коментари, „споделяне“ и „следва“, което допълнително ще увеличи тяхното доверие във вас.

Уебсайтът

Вашият уебсайт, като разширение на вашия блог, е мястото, където ще блесне вашият продукт или услуга. Това е мястото, където хората ще започнат да разбират ползите от правенето на бизнес с вас.

След като генерирате лична връзка чрез блога си, както и изграждането на чувство на доверие, споделянето на ползите от вашия продукт или услуга става естествено продължение на новата онлайн връзка, която сте създали с вашата перспектива. Тук се появяват всички традиционни инструменти за реклама и маркетинг: текст, образ, аудио и видео; видеото става все по-важно.

Вашият уебсайт е идеалното място за обяснение на характеристиките и ползите от вашия продукт или услуга; с голям акцент върху ползите. Точно както при традиционната реклама и маркетинг, обяснението как вашият продукт или услуга ще подобри живота на вашите перспективи е от първостепенно значение. Не се хващайте за това защо е най-добрият; вместо това им покажете защо е най-доброто за тях.

Видеото, разбира се, е идеалното средство за показване на почти всичко, но най-доброто му използване е да покаже перспективата си как ще се възползват от използването на вашия продукт или услуга. Виждане на продукта в употреба; виждайки другите да се наслаждават на ползите от вашата услуга; виждайки, че демонстрирате полезността на вашия продукт, може само да подобрите тяхното уважение за това, което може да направите за тях. Вашият сайт е перфектната платформа, на която да постигнете това, тъй като почти всички хостинг сайтове предлагат възможност за вграждане на видео в сайта ви.

Социалната мрежа

Използвайки социалната мрежа, сайтове като Facebook и Twitter, както и професионалния мрежов сайт LinkedIn, ще спомогнат за разпространението на вашето послание в интернет и по света. Самите цифри, които се използват, диктуват присъствието ви тук.

Ако смятате профила си във Facebook за разширение на вашия блог и Facebook страницата си като разширение на уебсайта си, с буквално стотици милиони възможни зрители дневно, започвате да разбирате важността на социалната мрежа като друг инструмент във вашия онлайн маркетингова стратегия. Потенциалната експозиция тук е страхотна и зашеметяваща.

Тъй като Facebook е толкова популярен, с 750 милиона активни потребители, и тъй като тези потребители обичат да споделят информация, всяка от които генерира около 90 парчета ново съдържание на месец, потенциалът за споделяне на една единствена информация е ужасяващ. Всъщност, ако само един човек сподели вашата информация, той има потенциал да достигне до 16 900 души в рамките на няколко дни. Оттук няма ограничение, защото всяка нова акция увеличава възможните изгледи на информацията ви от близо 17 000 потребители, през ден или така.

Обменът на информация в Twitter, известен като Tweets, е почти толкова популярен. Тези краткотрайни отпечатъци от 140 знака имат потенциала да достигнат до повече от половин милион потребители няколко пъти на ден. Освен това, поради естеството на споделянето на информация в Twitter, стилът е кратък до точката и е идеален за мобилно споделяне; Доказателство за това е увеличението от 182% на мобилните туитове през последната година. Поставянето на информацията директно в ръцете на потенциалната ви възможност, дори когато не е пред компютър, го прави чудесен ресурс за популяризиране на вашия продукт или услуга.

За бизнес маркетинг бизнес, силата на LinkedIn е почти толкова впечатляваща. Докато самото число може да не е толкова зашеметяващо, публиката е по-тясно насочена, създавайки идеален пазар за промоция на B2B.

Елементите на онлайн маркетинга

Както при всяка маркетингова кампания, съдържанието е крал. Използването на текст, за да се обясни, подобрено от изображения, за да генерира по-лична връзка; както и аудио и видео за популяризиране на вашия бизнес са четирите ключови елемента на успешна онлайн маркетингова кампания.

Текст

Писменото съдържание винаги е било и винаги ще бъде основата на онлайн света, включително онлайн маркетинг. Без подходящо, навременно и добре написано текстово съдържание, онлайн комуникацията става практически невъзможна.

Подобряването на съдържанието ви с изображения, аудио и видео е добро и добро, но без убедителни текстове, вашата онлайн маркетингова кампания вероятно ще се провали. Обменът на информация е това, за което се отнася интернет. Без качествено писмено съдържание вие ​​ще бъдете маргинализирани в най-добрия случай и ще се игнорирате напълно в най-лошия.

образи

Виждането ви е също толкова важно, колкото „чуването“ на вас, т.е. четене на това, което имате да кажете. Чрез засаждане на образа ви в умовете на вашата перспектива, вие засилвате личната връзка и чувството на доверие, с които работите толкова трудно, за да насърчите.

Благодарение на напредъка в генерирането на цифрови изображения, е по-лесно от всякога да поставяте снимки на себе си, вашия бизнес, дори на доволните си клиенти в блога или уебсайта си. Да бъдеш срамежлив няма да те отведе никъде. Както е обяснено по-горе, насърчаването на себе си, както и на бизнеса ви, е от съществено значение за успешна онлайн маркетингова кампания. Образите подобряват това.

звуков

Като друг инструмент за създаване на онлайн присъствие, аудиото е много евтино и предлага допълнителни ползи за тези, които го използват правилно.

Особено, когато текстът стане объркан или объркващ, като например съдържанието на инструкциите за използване на продукта, например, аудиото може да внесе яснота във вашето информационно предложение. Аудиото също е чудесен начин за споделяне на информация от други експерти във вашата област. Аудио-интервютата могат да се правят удобно и евтино и ще подобрят Вашата репутация като човек, който желае да сподели важна информация; независимо от източника.

Видео

Видеото е почти толкова важно, колкото и текстът в онлайн комуникацията, особено в онлайн маркетинга. Видеоклипът може да се използва за персонализиране на връзката с потенциалната ви възможност; да обяснят сложните характеристики на продукта; да показва ползи за продукти или услуги; като „Как да“ и подобрения в урока. Всъщност възможностите за използване на видео в онлайн маркетинга са почти безкрайни.

С появата на евтини лесни за използване технологии за редактиране на видео и сайтове за онлайн видео производство, както и невероятната популярност на онлайн видео платформите, видеото бързо се превръща в метод на изразяване по подразбиране.

Използването на YouTube за популяризиране на маркетингови видеоклипове е почти толкова универсално, колкото и използването на социалната мрежа; с числа, еднакво зашеметяващи. Отвъд чист брой обаче, има склонност на зрителите на YouTube да споделят видеоклиповете, които им харесват. Това е причината да публикувате маркетинговите си видеоклипове в YouTube. Творческите, забавните видеоклипове се споделят от милиони, а вероятността видеоклипът ви да може да „стартира“ е повече от достатъчна причина да публикувате там.

Докато онлайн маркетингът споделя много от едни и същи характеристики на традиционната реклама, това е способността за изграждане на взаимоотношения във времето с перспективите, които я правят толкова привлекателна; да не говорим за удобството, намерено при пазаруването онлайн. Като следвате тези съвети за онлайн маркетинг и като останете верни на 7-те стъпки към успеха, ще можете да се възползвате директно от предимствата, присъщи на този многостранен пазарен свят.