Саблени триони на най-ниски цени. Купи изгодно|E-shop-BG.eu

5
196
Добави коментар
Eshopbg
Eshopbg

Електрическия саблен трион е задължителен инвентар в работилницата на майстори, монтажници и инсталатори. Поради тяхната производителност и способност да се справят с широка гама материали днес все повече занаятчии и домашни майстори притежават такъв инструмент. Електрическите саблени триони са мощни механизирани триони с дълъг и тънък режещ лист. Електрическите саблени трион се използват за рязане на дърво, метали и пластмаси. Саблените триони не са идеални за прецизно рязане, но работят бързо и ефективно. Наричат се още прави триони или електрически ножовки.

 

Да започнем с недостатъците. Недостатък на саблените триони е неточността на рязане, те не са предвидени за прецизно рязане. Тази “неточност” произлиза от конструкцията на инструмента и се проявява най-вече при използването на дълги листове за триони. Друг недостатък е необходимостта инструмента да се държи с две ръце поради големите вибрации при рязане. Саблените триони са предназначени за грубо рязане. Тяхното предимство е производителността и възможността за рязане в трудно достъпни места, където други видове електрически триони не биха се справили въобще.

Със саблен трион без проблем ще изрежете отвор в тавана, да изрежете анкерни болтове или шпилки, различни замонолитени прътове, греди, тръби или конзоли. И понеже режещият нож за сабления трион е изключително гъвкав с него може да режете изключително близо до основата, това качество на саблените триони е без конкурентно.

Здравите машини за предназначени   за бързо рязане на  заготовки, греди, летви или дъски, като например при монтажа на покриви, перголи и тераси.

Саблените триони се използват от много градинари при резитбата на овощните дървета. Със саблен трион може да отрежете относително бързо и клон с дебелина 15 cm. Предимство на тези триони в сравнение с моторните резачи е по-лесната и по-безопасна работа, а при някои типове и възможността за работа с една ръка. Недостатък е необходимостта от дълъг удължителен кабел, който да покрие цялата площ на овощната градина Затова повечето градинари използват акумулаторни саблени триони, които не са представени в тази категория. Тук разглеждаме само електрическите саблени триони. Сабленият трион със сигурност намира приложение в работилницата. Използването и в ремонтите, грубото строителство, реконструкцията е все по-широко и днес много по-широк кръг майстори притежава този инструмент.

Да погледнем отблизо конструкцията на електрическите саблени триони. За рязане те са оборудвани с ножове (трионен лист) с дължина от 140 до 400 mm. Саблените триони извършват възвратно постъпателно движение с ход от 22 до 35 mm. Зъбите на режещия лист сочат срещу захвата на сабления трион, така че той реже само при движението назад (към машината). Честота на рязане при повечето саблени триони може да се регулира. Тя варира от 500 до 2700 движения в минута. Променливата честота на дава възможност да се приспособи скоростта на рязане към конкретния материал.

Сабленият трион е задвижван от електромотор с мощност от 400 до 1 200 W.  Теглото на инструмента при различни производители варира от 3 до 4,5 kg. Повечето реномирани производители използва ножове за саблени триони със система за захващане SDS.

Много прободни триони имат няколко степени за регулиране на махаловидното движение. Махаловидно движение означава че при движението на ножа напред, ножът се вдига от матирала а при обратното движение ножът се врязва в матирала. Това помага за по-лесното изваждане на отработения материал – трици и стружки. Също така махаловидното движение спомага за по-бавното загряване на режещия лист.

По-скъпите саблени триони имат система “константна електроника” поддържаща режия режим постоянен при промяна на натоварването. Ножът държи постоянен брой ходове, независимо от съпротивлението на материала.

Марковите саблени триони са оборудвани със защита срещу неволно пускане а също и със система за бързо спиране след изключване на пусковия бутон.

При професионалните саблени триони може да разчитате и на ергономично оформени ръкохватки, системи за намаляване на вибрациите, редуктори с гумирано покритие за по-удобно и надеждно държане на инструмента.

Основни елементи на сабления трион

1 Режещ лист (нож за саблен трион)

2 Регулируема основна плоча

3 Гнездо за захващане на режещия лист

4 Застопоряваща втулка за режещия диск

5 Задвижваща щанга

6 Кука за окачване на колан

7 Пусков прекъсвач

8 Блокировка на пусковия прекъсвач

9 Освобождаващ бутон за основната плоча

10 Лампа PowerLight

11 Ръкохватка (Изолирана повърхност за захващане)

Саблените триони се справят с рязане на дърво до дебелина и до 280 мм. Могат да прорежат и стоманени тръби и профили с размер до 120. Със саблен трион може да изпълните не само напречни но и надлъжни срезове. Със саблени триони може да режете контурни и фигурни резове, различни видове дъги или кръгове. Може да направите кръгови, правоъгълни или фигурни отвори в различни видове материали. Например при реконструкция със саблен трион може да режете преградни стени, летви, греди и дори и тръби. Някои саблени триони съдържат о окомплектовката си и специално приспособление за рязане на тръби. Такова приспособление ви позволява да режете с една ръка.

Към саблените триони може да захващате и други работни инструменти освен трионните листове, а именно пили, рашпили или различни видове четки.

Предлагането на консумативи за саблени триони е изключително голямо. Ножовете за саблени триони или още режещи листове са приспособени за широка гама материали. Различават се също и по своите размери. Основните видове ножове за саблени триони на BOSCH са представени на изображението. 

Bosch предлага изключително широка гама за саблени триони, означени със съответните търговски наименование според тяхното предназначение и материала за който са подходящи:

 

Ножове за саблени триони Endurance for Heavy Metal

Ножове за саблени триони Flexible for Metal

Ножове за саблени триони Heavy for Metal

Ножове за саблени триони Special for Soft Material

Ножове за саблени триони Basic for Cast Iron

Ножове за саблени триони Basic for Metal

Ножове за саблени триони Basic for Wood

Ножове за саблени триони Progressor for Metal

Ножове за саблени триони Progressor for Wood and Metal

Ножове за саблени триони Progressor for Wood

Ножове за саблени триони Precision for Fibre Insulation

Ножове за саблени триони Top for Wood

Ножове за саблени триони Clean for Fibre Insulation

Ножове за саблени триони Endurance for Brick

Ножове за саблени триони Endurance for Aerated Concrete

Съдържание:

Електрически саблени триони – все по-предпочитани и използвани

Област на приложение на електрическите саблени триони

За градината или работилницата

Как работи електрическият саблен трион

Конструкция на сабления трион

Какво може да режем със саблени триони

Консумативи за саблени триони

Клиенти, които избират продукти от категория Саблени триони често разглеждат и аналогични продукти от главната категория ЕЛЕКТРО ИНСТРУМЕНТИ.

Техническите спецификации на продуктите от категорията Саблени триони могат да бъдат променени без предизвестие. Изображенията, на продуктите от категория Саблени триони са продеоставени от производители и дистрибитурои, но понякога могат да имат само информативен характер. Текущата цена означава препоръчителната продажна цена на производителя или доставчика.